El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Metro Sant Andreu DGM

Dilluns, primer dia de vaga de metro

Societat

Els treballadors del metro de Barcelona comencem demà la primera jornada de vaga. Tal com han convocat, les aturades parcials i amb caràcter indefinit, afectaran tots els dilluns laborables. Per aquest motiu, el dilluns de la setmana vinent no hi haurà afectacions en el servei (l’1 de maig és festiu nacional).

 

Les aturades parcials es produiran de 7 a 9 hores, de 16 a 18 hores i de 20:30 a 22:30 hores. L’objectiu dels sindicats és fer pressió per desencallar el conveni col·lectiu, el qual va caducar a finals del 2015. Segons els el comité d’empresa, les 70 reunions que han mantingut amb l’empresa han sigut poc fructíferes.

El Departament de Treball i Afers Socials ha decretat uns serveis mínims del 40% entre les 7 i les 9 del matí, i de les 16 i les 18 hores de la tarda. En el cas del torn del vespre, entre les 20:30 hores i les 22:30, el servei només complirà el 20% de freqüències.

Segons la direcció de TMB, aquests serveis mínims seran insuficients per absorbir tots els usuaris. De fet, al llarg de la primera franja horària en la qual estan convocades les aturades, s’acostumen a produir unes 215.000 validacions. En el cas de la tarda, 170.000.

“Estem davant d’una negociació de conveni que mai ha posat sobre la taula cap tipus de retallada“, ha explicat la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal. Tal com ha explicat, el conveni que s’està negociant “només proposa millores tant en l’àmbit salarial com en l’àmbit de les condicions laborals”. Per aquest motiu, considera que “la convocatòria de vaga amb caràcter indefinit no té cap raó de ser”.

Malgrat això, un cop passada la jornada de demà, Vidal assegura que “dimarts vinent tornarem a la medicació; fet que evidencia la voluntat d’acord per totes dues parts”. En aquesta trobada buscaran “evitar futures situacions com les que tindrem a la ciutat aquest dilluns”, ha expressat la màxima responsable de TMB.

La mateixa regidora de Mobilitat recomana no agafar el metro, “i en el cas que s’hagi d’agafar, que es faci planificant els recorreguts i amb temps d’antelació, perquè les alteracions del servei seran greus“.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt