El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Metro Sant Andreu DGM

Tots els dilluns, vaga de metro en hora punta amb caràcter indefinit

Societat

Els treballadors del metro de Barcelona han convocat aturades parcials a partir del dilluns 24 d’abril. La vaga, que només afectarà el primer dia de la setmana, s’aplicarà en els períodes d’hora punta. És a dir, en els torns de 7 a 9 hores, de 16 a 18 hores i de 20:30 a 22:30 hores. L’objectiu dels sindicats és fer pressió per desencallar el conveni col·lectiu, el qual va caducar a finals de 2015.

 

Tal com informa Metrópoli Abierta, la direcció de TMB i els treballadors del metro s’han reunit 68 vegades per trobar sortida a les negociacions, però sense èxit. Per aquest motiu, la plantilla ha decidit convocar un nou període de serveis mínims tots els dilluns per pressionar a la direcció de l’empresa pública. El ‘sí’ s’ha imposat de manera majoritària en l’assemblea, en la que ha votat l’11% de la plantilla que té dret a vot.

Amb el nou format de vaga, els treballadors volen canviar el format de fer pressió a TMB per defensar els seus drets laborals, i així no concentrar els seus esforços en només una setmana en concret (com podria ser al llarg d’un gran esdeveniment, com el Mobile World Congress).

Per la seva banda, TMB ha “lamentat” que els treballadors hagin optat per convocar les vagues, “en comptes d’avançar en el conveni”. L’empresa pública s’ha vist “sorpresa” per la decisió d'”una votació desenvolupada avui dimarts en paral·lel” i critica que una “minoria” de treballadors “hagin imposat la paralització de les negociacions i la convocatòria d’aturades parcials”.

Segons argumenta TMB, des del passat 11 de gener, cada setmana s’estan duent a terme dues reunions per negociar el conveni col·lectiu. Sobre un dels aspectes que denuncien els sindicats: la manca de transparència en relació als sous que cobren els màxims directius, el comunicat de l’empresa no fa cap referència. Només destaca els avenços en l’apartat social de l’empresa.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt