El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Victòria Villalta, alumna de l'Escola Jesús i Maria, explica el seu treball de recerca / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Minories germanoparlants, metaliteratura i bioimpressió 3D

Societat

Després d’un any sencer dedicat a la investigació d’un tema concret, els millors treballs de recerca de Sant Andreu han rebut avui dimecres el seu reconeixement. Aquest matí la sala Andreu Cortines de l’Ajuntament ha sigut l’escenari de l’entrega de guardons als tres estudiants de 2n de batxillerat. Ells mateixos han presentat al públic i a les autoritats quina ha sigut la tasca que han desenvolupat i l’eix vertebral de les seves investigacions.

 

Dos d’ells, el Pau Sallent i la Judith Garcia, són estudiants de l’IES Príncep de Viana, mentre que la tercera premiada ha sigut la Victòria Villalta, alumna de l’Escola Jesús i Maria. La condecoració que ha rebut Villalta i el seu tutor ha sigut pel seu treball sobre la bioimpressió en tres dimensions. Una investigació que gira al voltant de com es treballa per aconseguir òrgans humans per trasplantaments, mitjançant la investigació en cèl·lules mare i el desenvolupament de la impressió 3D.

Per la seva banda, Pau Sallent, ha fet una recerca sobre les minories germanoparlants a Europa després de la II Guerra Mundial. Tal com ha pogut recollir Sallent, la majoria d’aquestes persones van ser expulsades de països de l’Est i es van convertir en una massa de 14 milions de refugiats, que finalment van trobar lloc d’acollida a Alemanya. Per últim, la Judith Garcia ha investigat sobre la literatura i els sentiments. La coneguda com a metaliteratura ha sigut el seu camp d’estudi, des d’on ha analitzat com es reflecteixen els sentiments a la literatura, segons els contextos històrics. Una recerca amb la qual també ha pogut demostrar com els textos emmirallen les diferents societats.

Tots tres s’han endut el reconeixement als millors treballs de recerca que s’han presentat a la Mostra d’Impuls a la Recerca. Aquest programa està organitzat  des del Centre de Recursos Pedagògics, que compta amb la col·laboració del Districte de Sant Andreu. La regidora, Carmen Andrés, ha sigut l’encarregada d’entregar els premis i ha fet èmfasi en la tasca dels professors, part imprescindible d’un sistema educatiu “que és el pilar que aguanta la nostra societat”. Andrés també ha reconegut “la curiositat, inquietud i ganes d’aprendre” dels premiats i els ha desitjat sort de cara a la Mostra de ciutat.

L’acte s’ha tancat amb la intervenció de Laia Peyrí, exalumna de l’IES Joan Fuster i guanyadora de la Mostra de Recerca de Barcelona l’any passat. Ara, els treballs premiats del Districte passaran a competir amb els de la resta de Barcelona. Els millors es coneixeran el proper 25 d’abril en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Fotografia | Victòria Villalta, alumna de l’Escola Jesús i Maria, explica el seu treball de recerca / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt