El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Jordi a Sant Andreu MARIA FERRER

Sant Andreu es tornarà a omplir de roses i llibres

Cultura

Una Diada de Sant Jordi com les d’abans. Malgrat la possibilitat de pluja que sobrevola pel proper diumenge, tant floristes com llibreters i ciutadania esperen amb candeletes que la Diada d’aquest 2023 sigui com les de sempre. És a dir, sense aiguats i sense cap més pandemia que aigualeixi un dels dies més assenyalats en el calendari. Per aquesta raó, tots els agents implicats tenen gairebé a punt l’organització d’un Sant Jordi que promet ser històric.

 

Segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, l’Ajuntament de Barcelona ja ha atorgat fins a 135 llicències per muntar parades de roses a tot Sant Andreu de Palomar (en el conjunt del districte en seran 258 parades). D’aquesta manera, qualsevol veí podrà escollir la paradeta on comprar-la a la via pública, o bé adreçar-se als professionals del sector florista que omplen de colors els seus aparadors cada dia de l’any.

En paral·lel, destacar que enguany la plaça d’Orfila tornarà a acollir les parades de les editorials i empreses associades al Gremi de Llibreters (Garbuix, l’Apostroph, llibreria Dit i Fet, La tribu, FNAC i Abacus), mentre que la plaça del Comerç serà l’epicentre d’altres editorials no agremiades i entitats arrelades al territori, com ara Llop Roig, Òmnium Cultural, el projecte Radars o la carpa de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. En aquest darrer cas, l’equipament cultural de referència de Sant Andreu ha programat una farcida agenda de signatures d’autors locals des de les 10 hores del matí fins a les 14 hores de la tarda.

En cas de no trobar els exemplars que un desitja comprar a les paradetes al carrer, les llibreries també obriran aquest diumenge els seus locals habituals. Per últim, posar de relleu que a la rambla de Fabra i Puig també s’habilitarà un espai amb carpes per a la venda de volums, però fins aquest divendres només una entitat ha sol·licitat instal·lar-s’hi formalment.

Fotografia | Maria Ferrer

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt