El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’andreuenc Juan Camilo Ramos, president de la FAVB

Societat

L’andreuenc i veterà activista veïnal de l’AV Sant Andreu Nord – Tramuntana, Juan Camilo Ramos, ha estat escollit nou president de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB). Així ho ha decidit el 51è congrés de l’organització celebrada al Centre Cívic del Bon Pastor, després de presentar-se com a única candidatura a fer el relleu a l’encapçalada per la fins ara presidenta Ana Menéndez.

 

Cal tenir en compte que Camilo Ramos no és pas un nouvingut a la FAVB. L’activista veïnal duu involucrat a la federació d’associacions veïnals des de 2015 com a referent d’urbanisme i en aquest darrer mandat ja ha exercit la vicepresidència segona. De fet, l’andreuenc porta involucrat en el món veïnal des dels 18 anys (ara ja en té 70); activitat que ha compaginat amb la seva dedicació professional (el món de les llibreries) i la seva militància al PSUC i ICV (va ser conseller tècnic de Sant Andreu en la dècada dels noranta).

En referència al complicat relleu generacional en el qual està immers el teixit veïnal de Barcelona, Ramos ha destacat que vol deixar la FAVB en mans de càrrecs amb menys de 65 anys. En tot cas, però, el seu equip tindrà un tarannà continuista respecte a la junta anterior, ja que Menéndez passarà a ocupar la vicepresidència segona que fins ara exercia Ramos i en la vicepresidència primera repetirà Albert Recio (AV Prosperitat).

En relació amb els moviments de fitxes dins del moviment veïnal local, cal destacar el canvi de junta a l’AVV de Sant Andreu de Palomar. En aquesta, Miquel Ruiz ha fet el relleu a qui ha sigut president durant la darrera dècada, Santi Serra. Mentre que Ruiz ha incorporat tot de cares noves a la junta de la històrica entitat, Serra ha decidit sumar-se a la candidatura municipal de Barcelona en Comú i ocuparà el 18è lloc de la llista electoral que encapçalarà l’alcaldessa Ada Colau. Una candidatura on també repetirà per l’actual regidora de Sant Andreu, Lucía Martín (7a), després que la militància de Barcelona en Comú li hagi permès presentar-se a un tercer mandat de forma “excepcional” [el codi ètic dels comuns compta amb una limitació de dos mandats].

Fotografia | Juan Camilo Ramos, en una imatge d’arxiu // FAVB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt