El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Vaga de bibliotecaris a les portes de la Diada de Sant Jordi

Societat

El Comitè d’Empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona, integrat per La Intersindical i la CGT, ha convocat una vaga per aquest dilluns 22 d’abril, la qual afectarà el funcionament de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. Tal com ha expressat la representació dels treballadors, l’objectiu de l’aturada és exigir mesures per fer possible la conciliació de la plantilla, així com manifestar el malestar creixent per les reivindicacions desateses del col·lectiu.

 

Segons denuncien, el Consorci de Biblioteques de Barcelona té la intenció d’introduir a l’octubre uns horaris que “no només no resolen el problema dels horaris de la plantilla, sinó que també agreugen les carències cròniques de les biblioteques”, com ara la manca de personal. Segons han avançat, l’empresa “ha decidit no presentar-se a l’acte de mediació previ a la jornada de vaga”.

Des del comitè recorden que ofereixen “el servei cultural millor valorat per la ciutadania”, però que no reben el reconeixement que haurien de rebre: “Som tractades com un servei secundari“. De fet, destaquen que les biblioteques són “el tercer servei en inversió per la cua en la despesa total en Cultura”. Davant d’aquesta circumstància, asseguren que la Gerència vol implementar “una reforma horària per al personal que perpetua les jornades partides de més de 10 hores i les setmanes laborals de fins a 6 o 7 dies seguits”. “A més, es preveu una reducció dràstica de l’equip itinerant i la mobilitat forçosa del personal de cap de setmana en alguns centres”, afegeixen.

Per aquesta raó, amb la vaga exigeixen mesures per millorar la conciliació, un reconeixement del sector per part de l’Ajuntament, l’augment de la inversió en Biblioteques, un increment de personal, el respecte a la negociació col·lectiva, el conveni i els acords, un protocol de seguretat i convivència als equipaments i, per últim, la reversió de l’externalització de serveis.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt