El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu supera els 400 positius de coronavirus

Societat

Sant Andreu de Palomar ja supera els 400 casos positius de coronavirus, segons les dades oficials de la Generalitat de Catalunya. Més concretament, els professionals sanitaris han confirmat 404 positius al territori, dels quals un 57% corresponen a dones malaltes, segons detalla l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Xifres desglossades a les quals també cal sumar la segmentació per edats: el 46% dels andreuencs que han donat positiu tenen més de 65 anys, mentre que no s’ha registrat cap cas entre els infants de 14 o menys anys.

Banner Ajuntament 300x250
 

En paral·lel, destacar que Sant Andreu ha deixat de ser la zona de Barcelona amb més positius de la ciutat i ara ocupa el segon lloc, per darrere de La Nova Esquerra de l’Eixample. Pel que fa al tercer barri amb més casos confirmats, aquest és el de La Sagrada Família. Aquests nombres absoluts, però, no han de fer perdre de vista que Sant Andreu és un dels territoris amb més densitat de població. En aquesta escala, els andreuencs estan només una mica per sobre de la mitjana de contagiats a Barcelona i a molta distància del barri més castigat: Montbau.

Que siguin casos confirmats només vol dir que són persones a les quals se’ls ha practicat els tests del coronavirus. De fet, hi ha moltes persones amb símptomes o que fins i tot han mort i no figuren en cap d’aquests índexs. L’exemple: a la Casa Asil de Sant Andreu no van poder saber quin volum d’ingressats s’havien contagiat de COVID-19 fins que es van pagar de la seva butxaca les proves PCR i després de comptabilitzar fins a 55 defuncions (prop d’un terç dels residents).

El que ara sí que ha fet públic la Generalitat de Catalunya, però, és el nombre de “sospitosos”. En aquest cas, a Sant Andreu Sud s’han comptabilitzat 307 persones amb símptomes i a Sant Andreu Nord uns altres 317 veïns, però als que no se’ls han fet les proves. En total: 624 andreuencs que podrien tenir el virus i que continuen confinats a casa seva.

D’altra banda, esmentar que no totes les donacions dels darrers dies són de mascaretes o pantalles de protecció. Aquest dimarts l’empresa AlchemLife ha lliurat als professionals del CAP Sant Andreu i als del CAP Dr. Carles Riba de La Marina un total de 100 packs Phytorelief, gels antisèptics i Flexiqule Emollient. Uns complements alimentaris que, segons han explicat, serveixen per millorar les defenses del sistema immunitari, mitjançant extractes naturals com la cúrcuma, el gingebre i la magrana.

Imatge del liurament del material sanitari // CEDIDA

Segons han comunicat els responsables d’AlchemLife, aquesta donació vol ser un agraïment i un reconeixement “a la dedicació i esforç dels col·lectius implicats en la primera línia de la lluita contra la pandèmia que estem vivint”. Per la seva part, la directora del CAP de Sant Andreu, Cristina Boté, ha agraït la donació i ha assegurat que “la pandèmia ja ens està deixant respirar una mica“, en referència a una descongestió dels espais sanitaris. Si més no, ha assegurat que continuen bolcats en el teletreball i en el seguiment dels seus usuaris via telefònica.

Fotografia | Laura Guerrero // Ajuntament de Bcn

1 Comentari

  1. Et vull recordar que els test majoritàriament venien de Madrid.
    A la residència Viventia Mullerat, per sobre del Carmel, l’ICS els hi va fer els anàlisis fa un parell de setmanes, tan als interns com als treballadors.
    No hi ha hagut cap positiu.
    Però clar, és una residència que van prohibir la entrada a finals de febrer.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt