El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu, el territori amb més positius de COVID-19 de Barcelona

Societat

Malaurat lideratge. Sant Andreu de Palomar és el territori de tota Barcelona on es concentren més positius oficials per coronavirus, tal com ha fet públic l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Segons les dades de l’organisme, fins a 348 veïns s’han contagiat, xifra que queda per davant del segon barri amb més casos: La Nova Esquerra de l’Eixample, amb 327 positius.

 

Cal tenir en compte que aquest ens de l’administració local computa de forma diferent els casos positius respecte al registre que fa la Generalitat de Catalunya. Mentre que la institució nacional ha registrat fins aquest dijous 305 andreuencs contagiats, l’administració municipal n’ha comptat gairebé una quarantena més (tot i que, teòricament, totes dues reben xifres de les mateixes Àrees Bàsiques de Salut que hi ha a la ciutat).

El que sí que ofereix de forma més detallada la plana web de l’ASPB és el nombre de casos per secció censal. Amb aquesta eina es pot comprovar que l’illa de cases on més afectació ha tingut la malaltia és la que envolta el centre educatiu Sagrada Família, precisament on es troba ubicada la Casa Asil de Sant Andreu. Pel que fa a les altres dues seccions censals amb més positius per densitat d’habitants, aquestes precisament són les que també envolten l’anterior àrea, així com els carrers que hi ha al voltant del Camp Municipal Narcís Sala.

Respecte al conjunt de Barcelona, el sector de la Casa Asil és també el que més casos registra per densitat d’habitants de tota la ciutat. Si més no, cal tenir en compte que les actuals dades fins i tot podrien fer curt, ja que de les 45 persones que vivien a la residència i van morir des de l’inici de la crisi fins al passat 7 d’abril, només s’ha pogut confirmar que sis tenien coronavirus. A la resta mai els van fer les proves i ha hagut de ser la pròpia residència qui comprés els tests de la seva butxaca, cansada dels retards que acumulava la Generalitat de Catalunya amb les entregues.

Per últim, si s’atenen només a les dades acumulades de la Generalitat de Catalunya a Sant Andreu de Palomar (tot i representar un nombre de casos absoluts inferior als registrats per l’Ajuntament), ja percep l’aplanament de la corba. De fet, entre el darrer registre del 8 d’abril i el d’ahir dijous 10 d’abril, només s’han registrat dos nous casos oficials, el que implica un increment gairebé inexistent del 0,7%.

3 Comentaris

  1. No me extraña nada, el carrer Gran parece una Rambla, dónde está la Policía para controlar a los que van paseando tranquilamente, y a veces de dos en dos.

  2. Buenas.
    Referent a la casa Asil, desde el passat dimarts que els hi van prendre les mostres, a dia d’avui encara no tenim els resultats els familiars dels pocs residents que hi queden.
    Referent a les proves PCR que també van dir que ho farien als treballadors que encara hi ha, aquestes no han existit mai, ni crec que les hi facin.
    Desde Sant Andreu Expres, us heu preguntat mai on van a parar les herències, llegats, propietats, donatius de la gent que es mora sense hereus…? Jo sí que en se d’un cas, del que van aconseguir a finals de l’any passat…. un pis venut per 240.000€ i comptes corrents de més de 2.000.000€….. d’un sol resident que, evidentment NO es va morir del Covid-19, car va ésser l’any passat.
    FORÇA SALUT

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt