El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament creu que han intentat ocupar les Cases de l’Oficial

Societat

Després que ahir dimarts es desencadenés l’alerta, aquest dimecres els operaris contractats per l’Ajuntament de Barcelona s’han posat a treballar per tapiar les entrades per on ahir es van tornar a ocupar les Cases de l’Oficial del carrer del Pont (a tocar de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar). Segons han explicat a L’Exprés de Sant Andreu fonts municipals, aquest intent d’ocupació “ha estat ràpidament detectat” i per tal que es torni a repetir, “s’ha reforçat la seguretat”.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’objectiu del consistori és evitar que ningú entri a aquestes cases, degut al “mal estat de la finca”. La realitat, però, és que segons han pogut confirmar fonts veïnals a aquest mitjà de comunicació, en cap moment es va produir cap intent d’ocupació. Tot apunta al fet que una patrulla de la Guàrdia Urbana va veure moviments sospitosos al voltant de les cases i van creure que intentaven forçar les portes, quan en realitat es tractava d’un grup de veïns enganxant cartells. Aquests, en advertir-se de la presència policial, van decidir abandonar la zona per tornar més tard. A la tornada, però, ja hi havien arribat dues patrulles més, les quals es trovaben comprovant que ningú havia entrat als habitatges.

Cal recordar que va ser l’anterior executiu de Sant Andreu en Comú qui va manar desallotjar-les i tapiar-les al gener del 2017, i des d’aleshores que s’han mantingut en un permanent estat d’abandonament. Una situació que, a més, cal afegir la destrossa que va efectuar l’Ajuntament a dins de la casa número 8, “per risc de caure en el cas que entressin noves persones”, va revelar l’anterior gerent del Districte, Carme Turegano, en un Consell de Barri.

interior-casa-numero-8-del-carrer-del-pont-editada-david-garcia-mateu
Interior de la casa número 8 després de l’enderroc municipal // DGM

Segons la mateixa Turegano, des del consistori es va ordenar “treure la teulada i les escales”, ja que “els estudis tècnics obligaven a enderrocar“. Anys enrere, havia sigut ocupada i restaurada per Pau Sáenz de Pablo, activista vinculat a la preservació del patrimoni històric. L’estat de la casa número 8 a finals del 2016 es pot observar en la següent comparativa (a dia d’avui resulta impossible accedir al mateix punt).

Les mateixes fonts municipals apunten que el projecte que es desenvoluparà en el conjunt d’immobles més antic de Sant Andreu de Palomar es decidirà ” al llarg de les properes setmanes, dins del procés d’elaboració del Pla d’Inversions Municipals del mandat”. Cal posar de relleu, però, que l’anterior executiu es va comprometre a què el futur Centre d’Interpretació de la Història del Rec Comtal no marxés completament de les Cases del Pont. Així ho van confirmar a aquest mitjà de comunicació fonts de l’anterior Govern municipal, tot i que aleshores veien probable que la seu principal es traslladés a la plaça de les Glòries.

En aquesta línia, l’any 20128 veus del consistori ja confirmaven que ja hi ha una partida econòmica amb diners de la taxa turística per poder començar a reformar les Cases del Pont a principis del 2019. Una reforma que mai ha arribat, com tampoc els enderrocs que va preveure l’estudi Feu Godoy Arquitectura al seu Pla Director. Aquest hauria de servir rehabilitar tres de les quatre cases (la 2 serà la que anirà a terra).

Per últim, recordar que l’expropiació del conjunt de les cases va costar més de 600.000 euros a les arques públiques municipals.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt