El diari independent de Sant Andreu de Palomar

TMB comprarà 24 trens per l’L1

Economia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat la intenció de comprar 42 nous trens per la xarxa de metro, dels quals 24 es destinaran a l’L1 (on les vies són d’ample ibèric) i 18 per l’L3 (d’ample estàndard). Amb aquesta adquisició, la companyia pública jubilarà els combois que porten circulant més anys circulant pel suburbà i als que se’ls ha trobat amiant.

 

Segons la companyia, la idea és accelerar la renovació del parc mòbil del Metro de Barcelona. Cal tenir en compte que els 24 trens que se substituiran a l’L1 (serie 4000) porten circulant des del 1987. Tres dècades de vida pels automotors que, tot i reformar-se i ser actualitzats fa 15 anys, ja han quedat parcialment obsolets. Segons TMB, en requerir cada vegada de més manteniment, la seva disponibilitat queda rebaixada, motiu pel qual al final gairebé ja no en queden trens de reserva a les hores punta.

A més, cal tenir en compte que la trobada d’aminat en determinats punts dels combois ha dificultat el manteniment. “Determinades operacions en aquests trens només les poden fer empreses acreditades amb personal especialitzat i en condicions d’absoluta seguretat ambiental”, ha detallat l’empresa pública. De fet, pràcticament la meitat dels vagons de la sèrie 4000 estan afectats per pintura amb amiant, tot i que la seva ubicació no comportaria perill: “La pintura està ben conservada, raó per la qual no representa cap perill per a les persones usuàries ni per als empleats de l’operació, però seria pràcticament inviable retirar-la”, han assegurat des de l’empresa..

Davant d’aquesta circumstància TMB ha optat per accelerar la substitució de tots els trens de la sèrie com a part del pla de desamiantació de la xarxa de metro. Només la compra dels 24 nous trens per l’L1 de metro suposarà una inversió de 264,6 milions d’euros.

Fotografia | TMB

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt