El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Joan Gaspart és imputat per estafar a un príncep saudita

Economia

L’expresident de la UE Sant Andreu, Joan Gaspart, ha sigut citat a declarar aquest divendres a l’Audiència Provincial de Barcelona com a imputat per una presumpta estafa i ocultació d’impagaments a la Seguretat Social. Segons l’acusa el príncep saudita Turki Bin Nasser, l’expresident del club va amagar impagaments per valor de més de 15 milions a l’hotel Fairmont Rey Juan Carlos I i va posar el Palau de Congressos com a garantia d’un préstec d’1,6 milions. En tot l’entrellat també estan acusats els fills de l’empresari, Juan i José Gaspart.

 

Tal com al·lega el príncep saudita, totes aquestes operacions es van dur a terme sense el consentiment de la seva empresa: Barcelona Projects. La societat té inscrits al seu nom el Complex Reial, que inclou l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I i el Palau de Congressos de Catalunya, uns espais llogats i explotats per Husa, de Joan Gaspart. L’acusació indica que l’empresa Husa i Joan Gaspart, “utilitzant el seu reconeixement social i empresarial, van malbaratar per complet el complex buscant el seu propi benefici” fins a portar-lo “a punt de la fallida total”.

Segons publiquen diversos mitjans de comunicació, José Gaspart “aprofitant la seva situació” i en una “actuació desesperada per obtenir diners” hauria demanat un préstec amb garantia hipotecària per un import d’1,6 milions d’euros, posant com a garantia el Palau de Congressos de Catalunya. Si bé en un primer moment ho va fer sense posar-ho en coneixement dels propietaris (Barcelona Projects), ara l’empresa del príncep saudita ha hagut de fer front a aquest import “per evitar l’execució hipotecària”. Per aquest motiu, l’acusació sol·licita una fiança de 16,6 milions d’euros per assegurar la responsabilitat civil o l’embargament dels seus béns per valor de la mateixa quantitat.

Per últim, recordar la vinculació de Gaspart amb la UE Sant Andreu. Després de molts anys relacionat amb el club des de la segona fila, a la temporada 2004-05 va ser proclamat president. El seu objectiu era clar: retornar a Segona B. L’equip es va mantenir a la categoria dos anys i al 2007 va estar a punt de superar al Barça B per tornar-hi a pujar. Finalment, el seu mandat al capdavant del club va acabar amb una fita històrica: guanyar una Copa Catalunya.

Fotografia | TMB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt