El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cúpula de la parròquia de Sant Andreu / DGM

Els comuns eludeixen investigar les propietats del Bisbat

Política

Amigo Sancho, con la Iglesia hemos topado. El govern dels comuns de Sant Andreu s’ha negat a investigar les immatriculacions que ha dut a terme el Bisbat de Barcelona al Districte. El prec, presentat per la CUP al darrer ple, tenia com a intenció recollir tota la informació del Registre de la Propietat per presentar una demanada contra “l’espoli” que hauria comès la institució eclesiàstica al veïnat.

 

“Atesa la preocupació dels veïns pel fet que el Bisbat s’ha fet amb la propietat de la parròquia de Sant Andreu de facto”, el conseller de la CUP, Ivan Altimira, ha convidat a l’executiu de la regidora Laia Ortiz a exigir al Bisbat la llista amb totes les immatriculacions que hauria dut a terme. Tal com va publicar L’Exprés de Sant Andreu setmanes enrere, el Bisbat va adquirir la propietat de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar en secret, ja que la institució conserva el dret a immatricular tots aquells béns immobles que no tinguin un propietari designat.

Tot i aquesta circumstància, la portaveu del govern andreuenc, Blanca Port, ha assenyalat que no els ha arribat “cap queixa del veïnat” respecte a la polèmica i que “qualsevol persona que alegi un interès legítim, pot sol·licitar una nota simple informativa al Registre de la Propietat”. Cal posar de relleu, però, que la idea exposada per Port no és ben bé així. Tot al contrari.

El Registre de la Propietat no cedeix informació sobre les immatriculacions que han dut a terme els Bisbats en els darrers anys, ni als ciutadans ni a les administracions públiques. De fet, aquest aspecte fins i tot ha resultat ser una muralla infranquejable pels periodistes que han tractat d’indagar sobre com l’Església Catòlica s’ha fet amb determinades propietats (unes 40.000 a tot l’Estat). En el cas del principal centre de culte andreuenc, però, va ser el mateix Bisbat de Barcelona qui va decidir cedir la seva llista de béns immatriculats a TV3. Altres organitzacions territorials, en canvi, mantenen aquests documents en calaixos tancats amb clau.

Tot i això, la cessió documental que va fer el clergat a la televisió pública catalana no ha convençut als cupaires, els quals han exigit investigar fins al moll de l’os aquesta “operació immobiliària” d’arrel “franquista”. “El Districte de Sant Andreu, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, ha d’exigir al Registre de la Propietat tota la informació”, ha insistit Altimira. Port, però, s’ha mostrat convençuda en què “hi ha altres mitjans i altres maneres” per aconseguir aquesta informació.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt