El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Inaugurada a mig gas la nova zona verda de Lanzarote

Societat

Obra inaugurada, però amb les tanques encara posades. Aquesta setmana passada l’Ajuntament de Sant Andreu ha presentat la nova zona verda que abraça els carrers de Lanzarote i Residència. Si bé la visita tenia com a objectiu ensenyar als veïns i veïnes la multitud de noves espècies amb les quals conviuran en endavant, s’ha de posar de relleu que una part significant del nou espai encara compta amb tanques d’obra de per mig.

 

Segons han explicat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, el material que separa als vianants de determinades jardineres no es retirarà fins que les espècies hagin arrelat. Tal com matisen, aquells exemplars que es van posar primer ja no compten amb cap element separador, mentre que els arbustos que es van plantar en el darrer període de l’obra (sobretot zona superior del carrer de la Residència), restaran protegits fins que creixin una mica més.

El que ja fa dies que resta obert al públic són les dues noves zones de jocs infantils. La principal situada entre els carrers d’Eiximenis, Valentí Almirall, Residència i el carrer Gran de Sant Andreu; i la segona a tocar del carrer Lanzarote i Residència. De fet, en aquest segon sector també s’ha habilitat un espai perquè els alumnes de l’Escola Molí de Finestrelles puguin combinar l’activitat lectiva amb un hort urbà.

En total la nova zona enjardinada suma gairebé 4.000 metres quadrats i dona resposta a una reivindicació veïnal que s’arrossegava des de feia anys. L’obra, que ha comportat una inversió municipal de 2,6 milions d’euros, també va patir retards significants com a conseqüència de dos ítems. Per una banda, el retard d’Endesa a l’hora de traslladar una caseta amb connexions elèctriques a un nou espai; i el segon, els problemes que van sorgir amb l’enderrocament de l’edifici on estava ubicat l’Hogar Centro Castellano-Leonés i el Bingo El Cid.

L’espai també compta amb gronxadors de grans dimensions / DGM

Per últim, posar de relleu que la reforma ha comportat la instal·lació d’una nova xarxa de clavegueram, la renovació d’un col·lector pluvial i la generació d’un espai de plataforma única on els vianants tenen preferència de pas per sobre dels vehicles. A més, s’han plantat 122 nous arbres, s’han mantingut 25 dels ja existents i s’han instal·lat 57 fanals de tecnologia LED que donen llum blanca (en comptes de la groga habitual). Segons els responsables municipals, les noves espècies vegetals que s’han plantat al sector s’han escollit específicament per combatre l’efecte illa de calor, provar de reduir els nivells de CO2 de l’entorn i generar un filtre de la contaminació ambiental i acústica.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt