El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Zona verda Lanzarote / DGM

Endesa endarrereix la nova zona verda (sense ombres)

Societat

La zona verda que s’està implementant a la zona dels carrers de Residència i Lanzarote no va estar enllestida al maig (primera previsió de finalització), com tampoc ho estarà al juliol (segona data de finalització). De fet, tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, encara hi ha diferents ítems que fan ballar el dia de la seva obertura total als veïns i veïnes.

 

Els motius? El primer i potser més evident: el retard en l’enderrocament de l’edifici on s’ubicava l’Hogar Centro Castellano-Leonés i el Bingo El Cid. Si bé els seus antics inquilins ja han abandonat la instal·lació i la brigada ha tapiat tots els accessos, les màquines de demolició encara no han començat a desballestar el que en el seu dia va ser una fàbrica tèxtil. Tot i que ja es preveien dificultats per inaugurar aquest solar, finalment s’ha convertit oficialment en la principal pedra a la sabata dels responsables municipals.

Si més no, aquest edifici tampoc ha sigut l’únic escull de les obres. El segon problema i menys visible ha sigut el provocat per Endesa. Segons han assenyalat diverses fonts a aquest mitjà de comunicació, la companyia elèctrica havia de traslladar des de feia temps la caseta de connexions elèctriques que té al carrer de la Residència a un nou espai ubicat dins de l’edifici que s’ha aixecat just al costat (també afectat per la mateixa circumstància).

La reconeguda empresa, però, no ha començat a dur a terme aquestes tasques fins fa escassos dies. Un retard que ha impossibilitat als obrers treballar a la placeta que queda just davant de les pistes del Sant Joan de Mata, ja que el cablejat està soterrat a escassos centímetres de la superfície del sòl. Per tant, fins que els tècnics d’Endesa no traslladin les línies i les connectin al nou emplaçament, les excavadores no podran treballar sobre aquest tram de Residència.

A la cantonada inferior-esquerra, el cablejat que s'ha de retirar / DGM
A la cantonada inferior-esquerra, el cablejat que s’ha de retirar / DGM

Pel que fa a la resta de solars que impliquen la nova zona verda, els més propers a Torras i Bages ja estan enjardinats i a punt per obrir-se als veïns, mentre que els situats just a tocar de Gran de Sant Andreu encara s’estan enjardinant. El que encara no hi ha a les zones de jocs infantils, però, és mobiliari urbà (com bancs i/o cadires). Un altre aspecte que salta a la vista aquests dies d’estiu és la manca de grans arbres que proporcionin ombra als seus usuaris.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt