El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El bloc de pisos es troba envoltat pels jardins del PERI Lanzarote / DGM

L’odissea per aconseguir les claus de casa

Societat

Tenen llar, però no les claus. En aquesta circumstància es troben una seixantena de famílies que han d’entrar a viure en la nova promoció que Solvia ha aixecat entre el carrer de la Residència i Gran de Sant Andreu. Si bé algunes d’elles van comprar el pis fa gairebé dos anys i mig, tot un seguit de problemes amb els subministraments ha evolucionat envers un calvari veïnal. Si més no, després de mesos de retard, sembla que l’odissea té els dies comptats.

 

Tal com explica un dels afectats, Juan Manuel Roldán, tot va començar al novembre de l’any passat, quan Solvia li va fer signar una pròrroga d’entrega de tres mesos. Si bé aquesta circumstància en principi no li anava a suposar cap problema, l’excepcionalitat va acabar per transcendir fins i tot el mes de març. “No ens deien ni quan, ni a on ens els entregaven”, denuncia. Una desinformació generalitzada que finalment va desembocar en l’organització dels afectats a través de les xarxes socials.

Quina bona notícia han rebut aquest dijous? Que finalment la setmana vinent podran anar a recollir les claus. Segons assenyala Solvia, el problema radicava en la connexió dels subministraments amb el bloc de pisos. Una feina de la qual la promotora no se n’encarregava i que finalment s’ha dut a terme en les darreres jornades per part dels corresponents responsables. Tot i això, els afectats denuncien una greu manca d’informació per part de la promotora i fins i tot pèrdues econòmiques.

El motiu? Com les famílies ja s’havien planificat els seus corresponents calendaris de vida en funció d’una data d’entrega, en els darrers mesos han hagut d’improvisar amb lloguers temporals i allotjant-se en cases d’amics i familiars. “A mi aquest retard m’ha suposat una despesa de 12.000 euros en lloguers; xifra que per un jubilat és un problema important”, destaca Roldán.

En el cas de la família de la Virgínia Díaz, també afectada, aquesta havia planificat una breu estada a casa d’un familiar. L’estada, però, ja s’ha allargat a 14 mesos en un pis de 60 metres quadrats amb només dues habitacions. “El nadó que tenim en principi havia de néixer a la nova llar amb uns mínims, però ara estem com podem”, posa de relleu. “Les condicions les vivim com podem, però ja no és això… és el fet que havien de posar unes dates i complir-les mínimament“, denuncia.

Els habitatges, vistos des del carrer de la Residència / DGM
Els habitatges, vistos des del carrer de la Residència / DGM

Un altre cas similar és el de la Letícia Cal, qui va comprar el pis el gener del 2017 després que el comercial li assegurés que tindria les claus “pel març, que no hi hauria d’haver cap problema i que fins i tot es podrien avançar amb la data d’entrega“, recorda. La realitat, però, ha sigut una altra: “Ens va arribar un simple mail on ens deien que tres mesos més; ni una trucada ni res”, explica. El seu major problema a partir d’aleshores? “La desinformació”, assegura taxativament.

“S’han anat donant les culpes de Solvia a Fecsa, de Fecsa a l’Ajuntament i de l’Ajuntament a Solvia…”, critica Roldán. Finalment, però, el problema de les connexions als subministraments i els permisos municipals de residència s’han resolt en les darreres jornades, després de mesos amb els pisos acabats (però sense poder entrar-hi). Ara, els nous veïns esperen posar punt final a la seva penitència amb la signatura de les escriptures, prevista per aquesta setmana vinent.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt