El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu busca potenciar els seus atractius turístics

Societat

L’Ajuntament de Sant Andreu ha engegat un projecte per potenciar els punts d’interès turístic del Districte. Mitjançant una aplicació per a mòbils iOS i Android (Rutes Sant Andreu), els veïns i turistes podran obtenir informació de manera automàtica sobre els llocs per on passegen. El sistema tecnològic ha suposat una inversió de 45.000 euros, els quals s’han finançat íntegrament amb els diners que recapta la ciutat a través de la taxa turística.

 

La filosofia de l’aplicació és “redescobrir la nostra memòria industrial, la memòria vinculada al Rec Comtal o també d’altres esferes com la vinculada a l’habitatge o al mateix Canòdrom”, ha assenyalat la regidora del Districte, Laia Ortiz. Al cap i a la fi, qualsevol persona es pot descarregar l’app de forma completament gratuïta al seu telèfon mòbil, posar-la en marxa i ja el sistema per si mateix anirà enviant notificacions amb informació, imatges i vídeos tan bon punt detecti a menys de 30 metres algun dels 68 punts d’interès que s’han determinat.

En aquest sentit, l’aplicació no només fa referència a construccions històriques, sinó que també recull els comerços emblemàtics, així els punts on va succeir algun afer de transcendència sociohistòrica. “Tenim molts punts d’interès que de vegades són desconeguts per la gent dels nostres barris i creiem que és un bon retorn”, ha declarat Laia Ortiz, en referència al motiu pel que s’ha fet servir la taxa turística. En el mateix sentit, el regidor de Turisme, Agustí Colom, ha assegurat que projectes com el que han presentat aquest dimecres ajuden a “desconcentrar el turisme de la ciutat”.

Respecte a les reticències que pot despertar un projecte encarat a apropar turistes a Sant Andreu, la regidora ha considerat que els veïns “sempre hem estat orgullosos de ser oberts”. De fet, al seu parer “Sant Andreu té un bon equilibri ara mateix” i “no està patint els impactes negatius d’altres zones de la ciutat del turisme; no podem tancar-nos a nosaltres mateixos”, ha conclòs.

Laia Ortiz presenta el projecte als veïns / DGM
Laia Ortiz presenta el projecte als veïns i veïnes / DGM

Per ara la prova pilot només s’ha implementat a Sant Andreu, però no es descarta replicar-la en altres Districtes de la ciutat. Al cap i a la fi, una de les seves fortaleses és la facilitat a l’hora de fer-la servir. “Mentre l’usuari pot estar passejant pel Districte sense una ruta predeterminada, tot just en el moment que passa per un punt d’interès l’app l’avisa“, ha explicat el desenvolupador tècnic, Xavier López. Una metodologia que deixa enrere el model que ha imperat fins a l’actualitat, el qual consistia a preveure una ruta inicial. “Ara d’aquesta manera podem fer el recorregut més improvisat”, ha subratllat López.

Quins punts d’interès turístic ha seleccionat el Districte? Doncs des de Can Fontanet-Centre d’Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu, passant per la Nau Ivanow, el Casal Catòlic de Sant Andreu, la Presó de la Trinitat Vella o la Farmàcia Franquesa, entre d’altres. A més, aquests 68 punts han sigut senyalitzats a la vorera amb una llamborda metàl·lica i una breu descripció del punt a què fa referència.

2 Comentaris

  1. Antes de atraer turistas que arreglen limpien y rehabilienten correctamente el casco antiguo. Están dando permiso para construir rompiendo el.encanto de pueblo. Y fomenten el.comercio del barrio

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt