El diari independent de Sant Andreu de Palomar

José Iñíguez: “El petit comerç sempre serà creatiu i passional”

Economia

En José Iñíguez és un xarcuter de L’Hospitalet de Llobregat que ha fet de Sant Andreu el seu lloc de treball i la seva llar. L’any 2013 va inaugurar Carn + Carn (al carrer Gran de Sant Andreu, 326), una carnisseria de talls tradicional que també disposa d’obrador amb elaboració pròpia. Ell mateix descobreix els secrets del seu negoci i fa les seves recomanacions per aquest Nadal.

 

Un altre emprenedor que va engegar el seu negoci en plena crisi… Bravo!
Vaig treballar tres anys en una franquícia alimentària i allà vaig aprendre a gestionar una botiga. També vaig perdre la por a emprendre. Sóc carnisser des dels 16 anys!

Per què vas escollir Sant Andreu per muntar la teva carnisseria?
La meva germana em va recomanar que el visités. Té molta vida i hi ha molt petit comerç. No li vaig fer cas… fins que un dia em vaig deixar caure i em va encantar. Volia trobar una carnisseria en traspàs. Em va cridar l’atenció la Xarcuteria Tena, el comerç veí al nostre i al que admiro moltíssim. Treballen molt bé! I al seu costat hi havia una carnisseria, però aleshores no estava en traspàs.

I què vas fer?
Vaig continuar elaborant el pla de negoci, fent números i tota la pesca. Ara, com sóc obsessiu, sovint venia al barri per veure com estaven les coses. Fins que un dia: màgia! Passava amb la moto i la propietària tot just penjava el cartell de ‘negoci en traspàs’. Era el local que volia. Vam tancar l’acord en dos dies i vaig arreglar la botiga al llarg de l’estiu. Al cap de tres setmanes d’obrir ja veníem tres vegades més que a l’anterior carnisseria.

Et va anar bé des del principi?
El meu cas és la prova que si la sort existeix, és perquè la saps treballar i lluitar. El balanç d’aquests cinc anys és molt bo. Tenim beneficis, els sis treballadors de la carnisseria tenim sous dignes i vaig assolint objectius. El 2016 vam reformar la botiga, després vam agafar un obrador millor… Ara vull seguir fent productes amb més valor afegit i mantenir les millors condicions possibles pel meu equip.

Treballar en una carnisseria és l’aparador ideal per a conèixer als veïns de Sant Andreu.
Sí, sens dubte. Em vaig mudar aquí fa tres anys i ara visc amb la meva parella, que també vaig conèixer a la botiga. L’amor és carnal! (Riu) M’agrada la vida a Sant Andreu i he fet grans amistats.
Anem per feina…

Què ens recomanes per aquest Nadal?
Estem potenciant molt els nostres canelons casolans. Cada vegada els fem millor i ens agradaria que estiguessin presents en molts àpats d’andreuencs aquestes festes. Els pollastres farcits també triomfen molt cada temporada. L’any passat vam vendre més de 200 i aquest any esperem superar la xifra.

Quins altres productes ens recomanes del teu obrador?
Algunes de les nostres especialitats són les hamburgueses d’entranya, fetes amb carn argentina de gran qualitat; les botifarres ibèriques, molt difícils de trobar… I també el carpaccio. El faig jo mateix amb oli d’arbequina, vinagre de Mòdena, anet i parmesà esmollat. M’agrada investigar productes nous, és important per a nosaltres provar coses diferents a l’obrador. El pròxim objectiu és elaborar patés.

Com és viure el Nadal en una carnisseria?
Vivim el Nadal a tope, i particularment el gaudeixo molt! És una de les èpoques més importants de l’any per a nosaltres. I m’encanta. M’agrada estar en contacte amb la gent. M’apassiona el meu treball.

Per què comprar al petit comerç i a no a les grans superfícies?
Crec que hem d’acceptar que existeixin. No tinc res en contra. De fet, en aquestes empreses es ven carn molt bona, però l’enginy, la creativitat, l’ànima… és diferent. La seva oferta és més estàndard. Nosaltres hem de menjar cada dia i això ens fa ser creatius.

Posa’m un exemple.
Quan vam obrir la botiga vaig comprar molt llom. Un mestre carnisser em va recomanar: ‘Que mai et falti carn a l’aparador! I si et sobra, busca’t la vida per vendre-ho’. Vaig obrir un dijous i em vaig passar… em va sobrar 30 kg de llom!

I què vas fer?
Doncs vaig aprendre a fer lloms adobats, que és un producte que aguanta fins a sis mesos. D’un problema vam trobar una solució rendible, perquè ara venem 10 lloms adobats cada setmana. El petit comerç sempre serà creatiu, enginyós i sobre tot passional!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt