El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Escola definitiva La Maquinista / CEB

Els diners de la futura Escola La Maquinista ja estan de camí

Societat

La Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a la transferència de 5,1 milions d’euros al Consorci d’Educació de Barcelona perquè es construeixi l’edifici definitiu de l’Escola de La Maquinista. Cal posar de relleu, però, que els diners no arribaran tots de cop, sinó que el Govern primer farà arribar una primera partida de 2 milions d’euros el proper any i una segona de 3,1 milions d’euros el 2020.

 

En canvi, el que no pagarà la Generalitat són els nous barracons en què els alumnes han començat aquest curs. De fet, les instal·lacions situades al carrer de Fernando Pessoa han sigut finançades al 100% per l’Ajuntament de Barcelona per prop de 2,8 milions d’euros (IVA inclòs). Unes aules prefabricades que només haurien de fer servei educatiu durant dos anys més. És a dir, quan l’edifici definitiu que s’ha d’aixecar al costat del centre comercial estigui enllestit.

Segons va avançar L’Exprés de Sant Andreu, aquesta nova escola es dividirà en dos blocs diferenciats. Un més baixet situat a la banda sud (carrer de Saö Paulo) i un segon de cara a l’actual aparcament a l’aire lliure de La Maquinista. En aquest sentit, en el primer edifici més menut hi haurà els espais administratius, el menjador, la cuina, els dos vestidors i les dues aules de música i plàstica. A més, també hi haurà adossat el gimnàs (el qual comptarà amb un escenari), el sostre del qual s’aprofitarà com a pista esportiva.

Escola definitiva La Maquinista / CEB
Escola definitiva La Maquinista / CEB

Pel que fa a l’edifici principal, situat a la banda nord, aquest integrarà el gruix de les aules d’infantil i primària. Les sis d’infantil se situaran als baixos i comptaran amb un gran espai compartit entre elles. S’ha de destacar que la paret que doni a aquesta zona d’esbarjo serà de vidre. Pel que fa a les portes d’infantil amb accés pel pati central, aquestes estaran protegides per una porxada.

L’inici de l’obra es preveu cap al març-abril del 2019, mentre que la seva inauguració es calcula pel juliol-agost del 2020.

Fotografia | Cessió del Consorci d’Educació de Barcelona a L’Exprés de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt