El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu Sud denuncia una “pudor insuportable”

Societat

Respirar, un handicap? Els veïns i veïnes de Sant Andreu Sud han començat a denunciar la situació que viu aquest sector del nucli urbà. Segons critica la veïna Ana Belén Ramírez, “a la zona de la rambla 11 de Setembre amb Josep Soldevila es respira una pudor insuportable i molt desagradable”. Una incomoditat que provoca que hagin de “viure amb les finestres tancades”, donada la “insalubritat” de l’atmosfera. Però… què és el que passa?

 

Tal com han confirmat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, l’empresa Prograsa SL situada al polígon industrial de la Verneda (just a l’altra banda de les vies del tren) podria ser l’origen de les pudors. Segons l’Ajuntament, la companyia dedicada a la fabricació d’additius per a l’alimentació entre d’altres “té totalment adaptada la maquinària que utilitza, amb els filtres corresponents que funcionen correctament”. Si més no, la nau industrial també compta amb una sala a on “no hi ha el sistema de ventilació i de filtres adequats”. “Per aquest motiu, en aquesta altra sala sí que s’acumulen olors que surten quan s’obren les portes“, assenyalen els especialistes en la matèria.

Davant d’aquesta circumstància, els responsables de l’empresa ja han estat informats sobre les diferents actuacions que han de dur a terme en aquest espai per tal de minimitzar aquestes molèsties. Com? Doncs se’ls ha demanat que instal·lin un sistema de filtres i de ventilació. “Tenim el compromís dels responsables de l’empresa que realitzaran aquests canvis per tal de solucionar aquest problema”, asseguren des del consistori.

Fotografia | La nau industrial de Prograsa SL, situada al número 58 de la Via Trajana / GOOGLE MAPS

* Fe d’errades: Aquesta informació ha sigut corregida. Mentre anteriorment s’acusava a Proquibasa de ser font de les males olors, fonts municipals han comunicat a aquest mitjà de comunicació que realment l’origen era Prograsa SL.

2 Comentaris

  1. Crec que la fotografia es de la empresa Proquibasa, ques es dedicar a comercialitzar productes quimics, res a veure amb les olors de la empresa de fabricacio d’aditius per la alimentacio de la noticia.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt