El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Vista de les troballes a les obres de la carretera de Ribes / KAREN ROMAN, cedida pel CEII

La realitat frustra una ‘troballa arqueològica’ a Sant Andreu

Societat

Després que alguns veïns i veïnes de Sant Andreu alertessin d’una possible troballa de restes arqueològiques a la banda Collserola de la carretera de Ribes (just a tocar del passeig de Santa Coloma), la realitat ha acabat per posar els punts sobre les is.

 

Sí, a primera vista sembla el que hauria sigut la planta d’un edifici històric o alguna masia de l’antic terme municipal de Sant Andreu de Palomar. Fins i tot alguns historiadors ja s’havien començat a trencar el cap sobre quina construcció podia ser. Can Campanyà? Can Calau?

El mapa de les antigues masíes de Sant Andreu de Palomar editat pel Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) assenyalava que molt probablement es tractaria d’aquesta darrera, també coneguda com l’Hostal del Botxí, el qual estava situat on fins fa anys enrere es va instal·lar l’empresa elèctrica.

Les restes trobades, però, no corresponen a aquest mas. Tal com han confirmat a L’Exprés de Sant Andreu fonts del Servei d’Arqueologia de Barcelona, la troballa correspon a “uns murs d’època contemporània”, corresponents a un edifici industrial. Per tant, “no estan relacionats amb la masia”, assenyalen.

Els treballs sobre la zona van començar el passat 11 de gener, ja tenint en compte que en tractar-se “d’una zona amb expectativa arqueològica“. Per aquest motiu, “es va redactar el projecte d’intervenció arqueològica corresponent” per si apareixia res interessant. De totes maneres, les mateixes fonts assenyalen que encara “s’està fent un seguiment arqueològic a les excavacions” i que les estructures trobades es documentaran i es desmuntaran.

Fotografia | Vista de les troballes a les obres de la carretera de Ribes / KAREN ROMAN, cedida pel CEII

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt