El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El conseller de la CUP a Sant Andreu, Ivan Altimira / DGM

Citat a declarar el conseller de la CUP de Sant Andreu

Política

El conseller de la CUP – Capgirem Barcelona de Sant Andreu, Ivan Altimira, ha sigut citat a declarar aquest divendres a les 10 hores a la Ciutat de la Justícia com a investigat pels fets que van succeir en un acte a La Sagrera. Cal recordar que aquest esdeveniment independentista, el qual es va celebrar el 16 de setembre, va acabar amb nombrosos identificats i un detingut.

 

De fet, el jutge ha cridat a declarar a Altimira en qualitat d’investigat després que la Guàrdia Urbana arrestés en finalitzar l’acte a un company de la seva formació, David Carmona. Si bé des de la formació anticapitalista argumenten que el jove activista només es va negar a identificar-se, al diumenge següent de la seva detenció, el quart tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, va assegurar que els agents van procedir a la seva detenció després d’una presumpta agressió.

Si bé Carmona va quedar en llibertat sense mesures cautelars, el cas encara no està tancat i el jutjat continua treballant en la matèria. En aquest sentit, en un primer moment la Guàrdia Urbana va demanar la declaració d’Altimira, però el jutge va denegar la petició, explica el mateix implicat. Ara, mesos després, sembla que el parer del magistrat ha canviat, després que Urbana i fiscalia hagin presentat un recurs que finalment el tribunal ha acceptat.

Per aquest motiu és ara quan el conseller andreuenc haurà de declarar sobre els fets succeïts en una jornada que comptava amb tots els permisos de l’Ajuntament de Barcelona. Segons ha detallat Altimira a L’Exprés de Sant Andreu, la jornada va comptar amb activitats per tota la família, com ara “xocolatada, menjar, xerrades, música, etc.”. Activitats que, a més, assegura que van finalitzar abans de l’hora que contemplava el permís municipal.

De fet, els agents del cos policial ja van donar el seu vistiplau a les activitats de l’acte batejat amb el nom de ‘Sant Andreu pel Sí’ en la seva primera visita cap al migdia del 16 de setembre. Si més no, la segona visita de la Urbana no va ser tan agraïda, ja que tal com exposa Altimira “Van venir a rebentar l’acte mitjançant la identificació de gent aleatòria i de forma indiscriminada”.

Unes identificacions que van despertar l’enuig d’alguns dels organitzadors, els quals van demanar explicacions als nombrosos agents desplaçats. “Jo vaig anar a mediar com a conseller per veure què estava passant”, rememora el càrrec públic. Si més no, els agents en van prendre nota de la seva identitat i des de fa una setmana forma part dels investigats del cas.

“Creiem que és un acte repressiu més contra la gent que lluitava pel referèndum i la República Catalana“, argumenta qui, a més, demana a l’Ajuntament “revisar aquest funcionament de la Guàrdia Urbana”. A hores d’escriure aquest article ja s’ha convocat una concentració per divendres a les 10 hores davant de la Ciutat de la Justícia en suport a Altimira. Més enllà de la CUP, l’acció solidària també comptarà amb el suport d’ERC, el PDeCAT, l’ANC i Òmnium Cultural.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt