El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Calamarsada a Barcelona / JORDI SALVIA

La neu frega Sant Andreu

Societat

A la tercera tampoc ha anat la vençuda. Després que gairebé tots els meteoròlegs es posessin d’acord en el fet que aquesta nova onada de fred portaria neu a pràcticament cota zero, el fenomen meteorològic només ha fregat la serralada de Collserola i el litoral de Barcelona, com es pot veure a la imatge. En zones urbanes com Sant Andreu només ha deixat caure uns pocs i tímids flocs de neu barrejats amb la pluja.

 

De fet, la presència del sol en alguns moments del dia ha provocat més ironia a les xarxes socials que no pas esperança entre aquells que volien veure els capós dels cotxes, les zones verdes i les teulades enfarinades. Ha quedat gaire lluny la neu de Sant Andreu? Doncs no gaire, ja que on sí que s’ha deixat veure és a les platges o al Poblenou sorprenentment. Si més no, s’ha de tenir en comptes que aquestes volves han sigut granulades.

En el cas de Collserola era pràcticament segur que els flocs farien acte de presència (és a dir, més amunt dels 200 metres). Segons ha informat les Associacions de Defensa Forestal de la serralada, al voltant de les 13.30 hores han començat a caure flocs de neu sobre el Tibidabo i al cap d’uns minuts, la neu s’ha pogut veure en els punts més alts d’alguns municipis que envolten el pulmó verd.

La nevada, però, ha sigut feble i no ha comportat cap incidència remarcable en la xarxa viaria. Tot i això, l’Ajuntament de Barcelona ha sigut previsor i aquest matí ah decidit activar l’alerta per risc de nevada, el qual posava en marxa els equips d’Ecologia Urbana, els quals han estat atents i preparats per actuar en cas que hagi sigut necessari.

Fotografia | Calamarsada a Barcelona / JORDI SALVIA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt