El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Neu / MARCUS MAILOV

Alerta per gel i neu a Sant Andreu

Societat

L’Ajuntament ha activitat el Pla d’Actuació Municipal per Neu i Gel davant la previsió meteorològica de nevades a cotes baixes. Davant d’aquesta circumstància, l’àrea responsable ha deixat enllestits 24 vehicles llevaneus i escampadors de sal per tota la ciutat. Paral·lelament Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari i han reforçat els seus serveis.

 

Pel que fa a Protecció Civil, l’organisme ha activat aquest dilluns a les 11:40 hores l’alerta del pla d’emergències per nevades NEUCAT davant un nou episodi de nevades generalitzades per tota Catalunya al llarg de la nit. Segons el servei meteorològic, la cota de neu es trobarà entorn dels 200 metres amb tendència a baixar fins al nivell del mar en alguns moments puntuals, pel que les volves podrien fins i tot enfarinar els carrers de Sant Andreu de Palomar.

Després d’una pausa de les precipitacions durant demà a la tarda, al vespre de dimarts arribarà un segon front més intens i que s’allargarà fins al matí de dimecres. Es preveu que al litoral podrà nevar i puntualment deixar gruixos de fins a 3 cm, mentre que a la resta del territori es podran registrar fins a 10 cm de gruix de neu acumulada en general.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ja ha activat l’Operació Fred en fase d’alerta. La decisió s’ha pres en previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors a 0ºC en algun moment de la matinada de dimarts. Aquesta actuació s’adreça especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals oberts durant tot l’any i en els específics de l’operatiu.

Fotografia | MARCUS MAILOV

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt