El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cúpula de la Parròquia de Sant Andreu / DGM

Preludi de neu a Sant Andreu

Societat

Després dels reiterats avisos meteorològics, aquest migdia de dimarts els primers flocs de neu s’han deixat veure per Sant Andreu de Palomar. Ara bé, aquesta precipitació ha sigut la primera de caràcter diürn, ja que les primeres volves blanques van caure just la passada matinada. En aquest sentit, alguns veïns i veïnes no van trigar a treure els seus telèfons mòbils per immortalitzar aquesta mininevada, la qual només ha sigut el preludi del que s’espera.

 

De fet, l’episodi d’aquesta setmana sembla que està tenint diferents capítols i el plat fort encara està per arribar. O almenys això és el que assenyalen els professionals en la matèria. En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que s’esperaven els primers flocs cap al vespre d’ahir dilluns, però finalment no es van deixar veure fins ben entrada la nit.

Pel que fa al segon capítol de la jornada d’avui, aquest ha començat encisat amb una precipitació constant, però que en cap moment ha arribat a enfarinar ni els capós dels cotxes. Alhora, la cortina blanca ha anat minvant i durant la tarda la precipitació quan ha caigut ha sigut més aviat líquida tot i el gèlid ambient. Quin factor pot comportar això de cara a les properes hores? Una de dues: o que els propers flocs es desfacin només tocar terra, o que la temperatura baixi tant que els bassals d’aigua actuals s’arribin a congelar.

En aquest sentit, però, l’Ajuntament de Barcelona encara no ha desactivat les alertes i l’Operació Fred continua en marxa, amb 24 vehicles llevaneus i escampadors de sal per tota la ciutat. Paral·lelament Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari i han reforçat els seus serveis.

Per últim, des del servei de Protecció Civil s’ha demanat fer demà dimecres els desplaçaments justos i imprescindibles, alhora que recomana no utilitzar el transport privat (encara que es tinguin cadenes al cotxe). Pel que fa a les escoles i instituts de Sant Andreu, el Departament d’Ensenyament no ha donat cap ordre de tancar els centres i només s’ha suspès el transport escolar per demà (el qual a Sant Andreu és inexistent).

Fotografia | Imatge de la cúpula de la Parròquia de Sant Andreu, aquest dimarts / DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt