El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El dia de Nadal del 1962 es va produir la nevada més important del segle XX al litoral i pre-litoral centrals de Catalunya. A la imatge, un grup de veïns del carrer Doctor Santponç al costat d’un ninot de neu el dia de Sant Esteve. Imatge original: autor desconegut. Fons família Pichot-Carrasco. Font: L’Abans de Sant Andreu de Palomar, p. 793. @ReSantAndreu

Probabilitat de nevades aquest dijous a Sant Andreu

Societat

Si els condicionants meteorològics finalment es posen d’acord, sembla que aquest dijous podrà nevar a Sant Andreu de Palomar. Des del Servei Meteorològic de Catalunya ja s’ha activat l’alerta per neu, després de situar la cota al voltant dels 200 metres, però amb possibilitat que aquesta baixi fins al nivell del mar.

 

De fet, s’espera que a zones com Collserola es puguin acumular més de 2 centímetres de neu i que en algunes zones els xàfecs puguin anar acompanyats de neu granulada. Si bé la temperatura se situarà entre els 10ºC de màxima i els 0ºC de mínima aproximadament, cal tenir en compte que la calor del paviment de la ciutat podria fondre les volves tan bon punt toquin terra.

Si més no, l’estampa de teulades i zones verdes enfarinades no es descarta. De fet, s’espera que la neu pugui començar a caure entre el mig matí i el vespre. Tot plegat, gràcies a l’arribada d’una bossa d’aire fred de dimensions molt petites, però que es pot situar gairebé en vertical amb Barcelona.

El nucli de l’embossament amb una temperatura aproximada al voltant dels -30ºC a 5.500 metres, ja ha començat a baixar des del centre de França i dijous al matí farà entrada pel nord de Catalunya. En arribar a la zona metropolitana s’espera que és barregi amb la humitat de la zona i que aquest factor pugui provocar que la cota de neu s’enfonsi fins a gairebé cota zero.

Fotografia | Nadal de 1962, dia de la nevada més important del segle XX. A la imatge, un grup de veïns del carrer Doctor Santponç al costat d’un ninot de neu el dia de Sant Esteve. / Autor desconegut; Fons família Pichot-Carrasco. L’Abans de Sant Andreu de Palomar, p. 793. @ReSantAndreu

Tags:

4 Comentaris

  1. Jo vivía el carrer de las Afueras , al pati del costat tenia una veina que la seva casa donava els dos carrers, sino recordo malament es deia Lidia i era de pare cuba, jo anava a comprar a una tocinaria que havia el carrer Burriana i també la llet

  2. Ostres¡…. em fas molta enveja, jo mai hauria marxat del barri, sempre l’he anyorat, de tant en tant quan vinc a BCN vaig al Columbia i demano un clasic , un entrepa de sobrasada calent……… bonissim.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt