El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Rosa Maria Sardà

L’andreuenca Rosa Maria Sardà, protagonista de la manifestació contra el terrorisme

Societat

Demà dissabte 26 d’agost s’espera que el passeig de Gràcia es desbordi amb una massa humana rere la pancarta ‘No tenim por’. La manifestació, a la qual l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat una assistència massiva, comptarà amb una representant andreuenca d’alt nivell. La periodista i protagonista de ‘La Rambla de les Floristes‘, Rosa Maria Sardà, serà una de les dues responsables de llegir els textos especialment escollits per al final de la manifestació.

 

Rosa Maria Sardà va créixer entre els carrers de Sant Andreu de Palomar i, tot i fer carrera professional lluny de casa, és una de les figures més estimades pels andreuencs i andreuenques. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya li han encomanat la tasca de protagonitzar un dels moments claus de la manifestació de demà dissabte, juntament amb l’activista de la Fundació Ibn Battuta, Míriam Hatibi.

La capçalera, amb el lema ciutadà ‘No tenim por’, partirà des de la cruïlla entre el passeig de Gràcia amb la Gran Via, i estarà formada pels herois sanitaris, els professionals dels cossos de seguretat i aquells col·lectius que es van deixar la pell per tal d’ajudar a les víctimes de l’atemptat a La Rambla. Per tant, les autoritats institucionals es mantindran al marge, tot i que agrupades en un bloc per qüestions de seguretat, ha assenyalat aquest divendres l’alcaldessa de Barcelona.

Un cop arribi a la plaça de Catalunya el cos de la manifestació amb milers de flors vermelles, grogues i blanques, sobre l’escenari Sardà i Hatibi faran unes lectures en favor de la pau i de la convivència. De fet, tal com ha comunicat l’Ajuntament de Barcelona, totes dues han sigut escollides per ser “dues dones, nascudes a Barcelona, que viuen Barcelona, i que estimen Barcelona”.

L'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en la roda de premsa d'aquest divendres / DGM
L’alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en la roda de premsa d’aquest divendres / DGM

Més tard, la música prendrà el relleu a la periodista i l’activista. El duet format pels violoncel·listes Peter Thiemann i Guillem García interpretarà ‘El cant dels ocells’, peça del mestre Pau Casals i “símbol de pau universal”, tal com ha expressat Ada Colau. La mateixa alcaldessa ha fet una crida a “desbordar” els carrers de Barcelona.

“Ha sigut una setmana dura i de dol, però també una setmana exemplar per part de la ciutadania“, ha esgrimit l’alcaldessa. Per aquest motiu, ha fet una darrera petició a la ciutadania: fer una manifestació “massiva” de rebuig al terrorisme i en homenatge a les víctimes de l’atemptat del 17A. En total 853 periodistes i tècnics, de 191 mitjans de comunicació, procedents de 83 països diferents, cobriran la manifestació que començarà demà a les 18 hores.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt