El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La vaga de pagesos entra per la Meridiana

Economia

Amb aplaudiments. Així han rebut desenes d’andreuencs els pagesos revoltats del centre de Catalunya i de les comarques gironines que han entrat per la Meridiana en una marxa lenta de tractors. Una columna que ja acumula més de 24 hores generant aturades les principals vies del país, amb l’objectiu de fer arribar els seus clams als governs català, estatal i europeu.

 

L’entrada de tractors per la Meridiana ha començat cap a les 14 hores, amb l’objectiu d’arribar al centre de Barcelona i presentar-se al passeig de Gràcia. Un punt on els representants del moviment pagès s’han trobat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Acció Climàtica, David Mascor. Si bé la reunió estava prevista per a les 16 hores, finalment l’inici d’aquesta s’ha acabat retardant. Al llarg de tota la jornada es preveuen importants afectacions al trànsit, per la qual cosa es recomana l’ús del transport públic.

Entre d’altres qüestions, els pagesos reclamen un límit a les importacions de productes d’altres països i acabar amb la competència deslleial, així com reduir els costos de producció. Al seu parer, aquests s’han enfilat fins a un punt que els resulten “inassumibles”. També demanen posar fi a la pràctica obligació de vendre per sota de preu de cost, la revisió de la Política Agrària Comuna (PAC) i reduir la burocràcia que han de presentar periòdicament.

En darrer lloc, els pagesos també critiquen les restriccions per la sequera que ha posat en marxa el Govern català. Tal com assenyalen, el seu sector ha esdevingut el més perjudicat, ja que han hagut de retallar el reg agrícola en un 80% i només està permès el reg de supervivència en els cultius llenyosos, entre altres mesures.

Fotografia | Ivan Altimira

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt