El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Així serà el Carnaval del Rei Carnestoltes a Sant Andreu

Cultura

Nou any de disbauxa, nou any de Carnaval a Sant Andreu de Palomar. A diferència de la resta de nuclis urbans veïns, en el cas de Sant Andreu la 20a Rua de Carnaval se celebrarà aquest diumenge 11 de febrer. Un esdeveniment que pretén omplir els carrers de música, ball i color.

Banner Ajuntament 300x250
 

Per donar oportunitat a tots els interessats a participar, les inscripcions a la rua es poden fer telemàticament. L’objectiu, al cap i a la fi, és omplir tot el recorregut de comparses. Una cercavila de disfresses i música que començarà a les 11 hores a la confluència de la rambla de Fabra i Puig amb Concepció Arenal (els grups participants, però, hauran de presentar-se una hora abans al carrer de Dublín).

El seguici baixarà des de l’alçada de Concepció Arenal tota la rambla de Fabra i Puig, girarà pel carrer Gran de Sant Andreu i tornarà a baixar pel carrer de Joan Torras. Un cop arribats al passeig de Torras i Bages, les comparses es dirigiran fins a la plaça de Can Fabra, on el jurat llegirà el veredicte i entregarà els premis als quatre millors conjunts d’enguany.

El jurat estarà format per representants de l’Eix, de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, del Districte i d’una entitat local. En les seves mans quedaran els premis a la millor comparsa infantil, la millor comparsa d’adults, la millor comparsa en què participi alguna entitat i la millor disfressa espontània. La rua estarà organitzada per L’Eix Sant Andreu i la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, amb el suport del Districte de Sant Andreu.

Més enllà de la rua de Carnaval, aquest mateix dimecres a les 17.30 hores se celebrarà l’arribada del Rei Carnestoltes a Sant Andreu amb una rua des de la confluència del carrer de Joan Torras i el carrer Gran de Sant Andreu fins a la plaça Comerç, on hi ha preparada una festa a càrrec del Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta Cremat.

De cara a divendres, el Casal de Gent Gran Bascònia organitzarà a les 17 hores un concurs de disfresses i posteriorment un ball amb berenar gratuït de la mà del cantant Jaume Artó. En paral·lel i a la mateixa hora, el Casal de Barri de Can Portabella celebrarà un Escape Room per a joves, amb l’objectiu de trobar al rei Carnestoltes. Un cop localitzat, se celebrarà una festa de disfresses amb l’actuació de DJ Avís. Cal posar de relleu, però, que les places de l’escape room són limitades, per la qual cosa cal fer inscripció prèvia a informacio@canportabella.cat.

Pel que fa a dissabte a les 17 hores, La Lira celebra el Carnaval en família, una festa amb inscripció prèvia on hi haurà música, tallers, un concurs de disfresses i molt més. Una mica més tard, a les 18 hores, la sala de l’ICUB de la Fabra i Coats acollirà el 10è Ball de Carnestoltes destinat a les famílies de Sant Andreu.

Un cop superada la 20a Rua de Carnaval de diumenge, Dimecres de Cendra a les 16.30 hores el veïnat celebrarà l’Enterrament de la Sardina, a càrrec del Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu. Una vetlla teatralitzada de les despulles del Rei Carnestoltes a la plaça d’Orfila, amb funeral i implantació de la Quaresma inclosos.

Fotografia | Carnaval 2023 // Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt