El diari independent de Sant Andreu de Palomar

David Bestué guanya el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals

Cultura

L’exposició de l’artista David Bestué, ‘Ciutat de sorra’, ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’Arts Visuals. Tal com ha esgrimit per unanimitat el jurat, la primera gran exposició individual que feia Bestué mereixia la màxima condecoració “per la seva contundència discursiva i formal”. Cal recordar que la instal·lació de l’artista va servir per inaugurar el nou edifici del Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats el passat mes de juny.

 

Basada en el treball escultòric a través d’una investigació crítica i exhaustiva sobre la història recent de Barcelona, l’exposició de Bestué repassa l’evolució de la ciutat des de 1979 fins al 2011. Per a poder explicar tota l’evolució l’artista va aconseguir aplegar multitud de grans peces icòniques de la ciutat, maquetes i retalls de diari. Una immersió des del que va ser el primer govern municipal socialista fins al darrer a través dels records de l’artsita i la investigació que ha dut a terme. “Volia agafar aquelles notícies i aquells objectes que en el seu dia van passar desapercebuts, però que van marcar un canvi“, va destacar.

En aquesta línia de treball la feina de la comissaria Marta Sesé va esdevenir clau: “Quan vam començar a parlar amb el David sobre Ciutat de Sorra ens vam fixar en com el temporal Glòria va generar com una mena de museu a la platja amb plàstics de feia 40 anys”, apuntava en la jornada de presentació.

Una mena de fil conductor que, entre tots dos, van recollir en l’exposició que repassava les ombres que han deixat projectes com els d’Enric Miralles o Arata Isozaki, així com elements tangibles i publicats que repassen una Barcelona que trenca amb els relats oficials. Tot plegat, acompanyat amb una banda sonora pròpia creada per la banda Hidrogenesse.

‘Ciutat de sorra’, de David Bestué // Eva Carasol

Segons han emfatitzat els membres del jurat, Alexandra Laudo, David Armengol, Diego Salazar, Quico Peinado i Laia Estruch, la instal·lació va representar “un tribut poètic a la ciutat, a mig camí entre l’amor i la posada en crisi del seu lloc de pertinença”. Tant en aquest cas com en la resta de categories dels Premis Ciutat de Barcelona, la dotació econòmica del guardó és de 9.500 euros. Els premis es lliuraran el 13 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Fotografia | Marta Sesé i David Bestué // Centre d’Art Contemporani

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt