El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un cartell immobiliari gegant ja recobreix el Mercaodeon de Fabra i Puig / DGM

El Mercaodeon deixarà pas a pisos de luxe

Economia

La bombolla dels pisos de luxe arriba a Sant Andreu. El Mercaodeon, únic mercat privat a Sant Andreu de Palomar des de l’any 1983, serà desmantellat. Sobre el seu solar s’aixecarà a partir del proper mes de gener Odeón Residencial, un complex de luxe que sumarà més de 32 habitatges d’alt standing, les quals la promotora Stoneweg Living preveu entregar a mitjans de juliol de 2019.

 

Tal com ha pogut saber aquest mitjà de comunicació, tres anys enrere la distribuïdora alimentària Mercadona es va interessar pel solar sobre el qual s’aixecava Mercaodeon. La intenció de la cadena de supermercats era posicionar la marca al passeig de Fabra i Puig i buscar una constructora perquè s’encarregués d’aixecar els pisos que anirien a sobre del seu local. Si més no, establiments del mercat privat es van negar a vendre les seves parades i Mercadona es va haver de conformar amb el local comercial que va obrir al carrer de Pare Manyanet.

Finalment, però, Mercaodeon ha abaixat la persiana i el seu solar donarà pas a habitatges d’alta qualitat, amb una superfície que anirà dels 75 metres quadrats als 110 i de les dues a les quatre habitacions. A més, totes les vivendes que se situaran a la primera planta podran gaudir d’una terrassa de fins a 77 metres quadrats i el preu per l’habitatge més ‘modest’ parteix dels 300.000 euros, tal com ha comunicat Stoneweg a L’Exprés de Sant Andreu. Per ara, el local comercial de 1.200 metres quadrats tampoc té cap operador interessat.

Però, qui és Stoneweg Spain? Tal com s’autodefineix a la seva plana web, es tracta d’una promotora que “construeix i reforma habitatges únics en llocs exclusius“. Segons assenyalen, els seus habitatges compleixen amb “els estàndards de qualitat més alts i garanteixen un extraordinari nivell de confort”. “Cada projecte de Stoneweg Spain combina una ubicació fantàstica, tecnologia avantguardista i disseny innovador“, asseguren.

Una promoció de la immobiliària de luxe a Les Corts / STONEWEG SPAIN
Una promoció de la immobiliària de luxe a Les Corts / STONEWEG SPAIN

Tota una aposta pel luxe que, a primer cop d’ull, no sembla encaixar amb el nivell de vida de Sant Andreu de Palomar. De fet, preguntada des d’aquest mitjà de comunicació per l’interès i les oportunitats que ofereix la rambla, la promotora ha decidit obviar i no respondre a la pregunta. S’ha de destacar que Stoneweg Spain és la filial de Stoneweg SA, companyia fundada l’any 2015 i amb la seva seu a Suïssa.

La societat va ser impulsada pels espanyols residents a Suïssa, Joaquín Castellví i Jaume Sabater, especialistes immobiliaris en el banc Edmon de Rothschild. En total, els dos inversors van captar per la seva empresa 1.400 milions d’euros, molts d’ells procedents d’inversors també establerts a Suïssa. Tal com va declarar Castellví al diari Expansión: “Vam fundar la plataforma perquè vam veure interès per part dels inversors en augmentar la seva exposició en el sector immobiliari. La idea és invertir en diferents països, jugant amb la seva situació econòmica i, després, aprofitant els seus cicles immobiliaris“.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt