El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés / DGM

L’Ajuntament de Sant Andreu vol comprar cadires que costen més de 750 euros

Política

L’Ajuntament de Sant Andreu vol comprar cadires que costen més diners del que cobra mensualment algú amb el Salari Mínim Interprofessional (SMI). El preu d’algunes s’enfila fins als 758,85 euros per unitat. I la intenció del consistori no és comprar un parell o tres de cadires, sinó 58. En total, el districte té previst gastar casi 28.000 euros (amb IVA) en renovar aquest mobiliari d’oficina.

Banner Ajuntament 300x250
 

Les dades a les quals ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu han sigut extretes del concurs públic que ha obert l’Ajuntament de Sant Andreu al portal de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya. Tal com es pot extreure de les clàusules per poder optar a la licitació, el consistori andreuenc té la intenció de comprar 58 cadires, 16 de les quals costen 758,85 euros (més de 12.100 euros si se sumen totes elles). Concretament, l’Ajuntament es vol fer amb el model de cadira GOAL ESD 152 GM.

A banda d’aquest darrer model, el concurs també detalla que el Districte vol adquirir 10 cadires més del model anterior, però en aquest cas sense braços (cadascuna costa 636,25 euros, pel que la despesa total supera els 6.300 euros); així com 21 cadires més que costen 152,24 euros la unitat i unes altres 11 que tenen un preu de 124,51 euros. Per tant, el consistori ja té apartats de les arques públiques prop de 28.000 euros per comprar aquest mobiliari d’oficina, tot i que segurament el cost serà inferior (tot dependrà de les ofertes que es presentin al concurs, el qual finalitza el 8 de setembre).

Tal com assenyala el plec de les clàusules, es tracta de reposar les cadires que, “per l’ús intensiu que se’n fa a diari, estan sotmeses a un desgast continu“. A més, segons justifica el document, “la normativa de riscos laborals obliga al compliment d’unes condicions d’ergonomia i de mesures preventives associades a patologies per riscos laborals als llocs de treball que contemplen escassíssims models de cadira per a oficines”.

El plec també apunta al fet que el preu de les cadires “s’ha calculat en base al preu estimat segons ofertes de mercat de cada model de cadira detallat”. Segons precisa el Departament de Recursos Interns, 27 cadires seran destinades als espais de treball de la Guàrdia Urbana i unes altres 31 cadires a les oficines del Departament d’Obres i Manteniment de la Direcció de Llicències i Espai Públic del Districte de Sant Andreu.

Fotografia | La responsable i regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés / DGM

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt