El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Livistona chinesis - WIKIPEDIA

La plaça de les Palmeres recuperarà el seu símbol

Societat

Després de diversos anys d’haver perdut els seus símbols identitaris, l’Ajuntament de Barcelona plantarà palmeres a la plaça de les Palmeres. Així ho ha anunciat el consistori en un comunicat, el qual executarà la transformació d’aquest espai de Sant Andreu en el marc de la plantació de l’arbrat d’enguany.

Banner Ajuntament 300x250
 

Com a conseqüència de l’arribada de l’escarabat Morrut fa 10 anys, moltes de les palmeres van haver de ser tallades i es va decidir no replantar de noves per tal de combatre l’insecte. Si més no, amb una presència del morrut a la baixa, l’administració local ha decidit replantar les palmeres en les properes setmanes. Això si, només aquelles espècies que encara no s’han vist malmeses per la plaga.

Tot i tenir una plaça que porta el nom ‘de les Palmeres‘, aquestes són pràcticament desconegudes a Sant Andreu. De les 10.924 palmeres totals que hi ha a Barcelona, només el 3% estan al Districte. I a més, en el cas de la plaça de les Palmeres, l’espècie escollida a replantar ha sigut la ‘Livistona chinensis‘, una espècie sense gaire història ni tan sols a Barcelona.

Segons el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, el morrut de les palmeres ha afectat principalment a la palmera canària (Phoneix canariensis) i a la datilera (Phoenix dactylifera). Com? Els túnels de fins a mig metre que fan les larves a l’interior de la palmera han terminat per provocar la mort de molts dels seus exemplars. De fet, l’insecte d’originari del sud-est asiàtic era un desconegut a Espanya fins al 1994, quan es va detectar la seva presència. En la darrera dècada el morrut ha afectat sobretot el litoral català.

Fotografia | Exemplar de la Livistona chinesis, espècie que l’Ajuntament plantarà a la plaça de les Palmeres / WIKIPEDIA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt