El diari independent de Sant Andreu de Palomar

africa zamorano CNSA

Africa Zamorano, reina aquàtica d’Espanya

Esports

La jove esportista del Club Natació Sant Andreu, Àfrica Zamorano s’ha convertit en el nom propi més esmentat del Campionat d’Espanya de Natació. O dit d’una altra manera, en reina aquàtica de l’esdeveniment estatal. Amb només 19 anys, aquest dissabte la nedadora s’ha imposat amb contundència a la piscina del CN Terrassa i s’ha embutxacat dos nous títols nacionals: els 200 estils i el relleu 4×100 estils.

 

Zamorano torna amb la maleta plena de metalls. En total, vuit medalles guanyades en les tres proves d’esquena (50, 100 i 200), les dues d’estils (200 i 400) i les tres de relleus. En aquesta darrera especialitat, Zamorano ha aconseguit el triomf amb les seves companyes del CN Sant Andreu: Marta González, Lidón Muñoz i Jessica Vall. L’última ja va fulminar el rècord històric del campionat en els 50 metres braça amb un temps de 31,15 segons i ahir es va penjar el bronze dels 200 estils. Si més no, totes quatre s’han quedat només a un segon de batre el rècord d’Espanya absolut que va marcar la selecció espanyola a Berlín l’any 2014.

Entre la resta de campions, cal destacar els tres bronzes que ha sumat el club gràcies a Alba Guillamón en els 800 metres papallona, a l’equip masculí en el 4×100 estils i a Arnau Rovira en els 200 lliures. En la categoria femenina d’aquesta darrera prova, Lidón Muñoz s’ha emportat l’argent i la seva companya del club, Carmen San Nicolás, el bronze. En total, el CN Sant Andreu ha signat vuit nous rècords dels Campionats d’Espanya de Natació.

Fotografia | Africa Zamorano en una imatge d’arxiu / CNSA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt