El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un combat de boxa entre els adolescents a la plaça de Can Portabella / AV Sant Andreu Sud

La policia, sense pla davant del conflicte de Can Portabella

Societat

Els dies passen i el nombre de joves que es troba a la plaça de Can Portabella no deixa de créixer. Ara, amb les vacances estivals, cada cop són més els que s’adrecen a aquest espai. L’ús del parc públic no seria problema si no fos pels constants conflictes que generen, segons denuncia l’AV de Sant Andreu Sud. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, a la Guàrdia Urbana no li consten trucades ni denúncies veïnals i els Mossos d’Esquadra asseguren que l’afer no és de la seva competència. Per tant, cap cos policial ha encarat el conflicte.

 

Tal com relata la portaveu de l’entitat veïnal, Cristina Galan, els joves s’han fet seva la plaça de Can Portabella mitjançant la intimidació als veïns i veïnes. “Si bé fa tres o quatre setmanes ens queixàvem que la gent deixava els gossos sense lligar a la zona infantil, ara ni s’atreveixen a venir; els nens de 13 a 14 anys que venien a jugar a pilota també s’acaben anant intimidats“, explica.

Qui són aquests adolescents? Segons Galan, la majoria són menors d’altres barris que queden en aquest punt per la seva proximitat amb la boca de metro d’Onze de Setembre (L9). Però tot i que alguns tenen entre 12 i 13 anys, els seus hàbits són els mateixos que els dels seus amics adults: “Passen el dia com la resta; fumant porros i bevent”, apunta la portaveu.

Des de l’entitat veïnal no consideren l’afer comparable amb els incidents que es produïen entre bandes al Parc de la Pegaso, però assenyala que “de vegades sí que s’enfronten entre ells”. Fins i tot organitzen combats de boxa, tal com han recollit alguns veïns i veïnes a les xarxes socials. Segons rememoren, des de la finalització del curs escolar el nombre de menors conflictius ha crescut progressivament a la plaça.

I si durant el dia l’horari escolar desapareix, el problema s’agreuja a les hores nocturnes. “A les nits s’acostumen a quedar fins tard, sobretot ara que, amb el bon temps, poden estar-se fins a les 2, 3 o 4 de la nit tranquil·lament“, explica Galan. Si bé fins fa unes setmanes l’entitat va parlar del problema amb els cossos de seguretat sobre els incidents “quan no eren tan greus”, ara asseguren que només tenen contacte telefònic amb ells per denunciar els sorolls i els incidents. Una versió de com s’encaren els fets que posa en entredit la versió dels cossos de seguretat.

Tal com alerta la portaveu de l’associació, el conflicte pot anar en augment. “Ja hi ha hagut enfrontaments amb els veïns; alguns que els han cridat l’atenció els han llençat pedres a les finestres“, desvetlla. I en temps de revetlla, l’arma intimidatòria resulta fàcil d’imaginar: “llençaven els petards als balcons i a les terrasses”. Fins ara, però, no consta que els adolescents hagin donat cap problema més enllà de la plaça de Can Portabella.

Fotografia | Un combat de boxa entre els adolescents a la plaça de Can Portabella / AV Sant Andreu Sud

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt