El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Actual edifici prefabricat de l'Escola La Maquinista / DGM

Colau prova d’agilitzar l’Escola de La Maquinista

Societat

Aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que assumirà la redacció del projecte executiu de l’Escola de la Maquinista, per tal d’agilitzar els tràmits. Així ho ha acordat el Govern d’Ada Colau amb la resta d’institucions representades en el consell de direcció del Consorci d’Educació de Barcelona.

 

Si bé aquesta tasca l’havia de dur a terme i finançar la Generalitat de Catalunya mitjançant l’empresa Infraestructures.Cat, finalment serà el consistori el que se’n faci càrrec. De totes maneres, serà aquesta darrera empresa pública la que es continuarà responsabilitzant de la seva construcció. Això sí, seguint la guia tècnica que redacti l’Ajuntament.

Segons explica el consistori en un comunicat de premsa, “l’objectiu final és accelerar el procés per deixar enrere l’actual centre habilitat provisionalment en barracons”. D’aquesta manera, l’executiu de Colau vol “donar resposta” a una de les “prioritats” de l’equip de Govern en l’àmbit educatiu. Ara com ara, l’escola compta amb 19 grups escolars des de P3 fins a 6è de primària. De fet, aquesta darrera setmana s’ha graduat la primera promoció escolaritzada íntegrament en barracons.

El nou moviment de fitxa que duu a terme l’Ajuntament arriba després de l’anunci d’ocupació directa dels terrenys per desencallar la construcció de l’equipament. Si bé els terrenys haurien d’estar en mans del consistori a principis del 2017, el centre comercial ja s’ha pronunciat en contra del tràmit i portarà el cas a les instàncies judicials. Uns bastons a les rodes que, segons els serveis jurídics de la Casa Gran, no han de bloquejar el desenvolupament urbanístic.

Emplaçament provisional dels nous barracons / DGM
Emplaçament provisional dels nous barracons / DGM

Per la seva banda, el govern de la Generalitat ja ha aprovat aquest passat 6 de juny una partida pressupostària de 5,1 milions d’euros per la construcció del nou edifici. Uns diners que hauran d’esperar al fet que l’Ajuntament aconsegueixi els terrenys de l’escola, ara en mans del centre comercial de La Maquinista.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt