El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fille à la fleur, fotografia de Marc Riboud realitzada a Washington durant una manifestació contra la guerra del Vietnam

L’Harmonia rebutja les activitats militars previstes

Societat

Després que L’Exprés de Sant Andreu fes pública la celebració d’una Fira Militar organitzada per la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, les respostes del Govern del Districte i les entitats socials no s’han fet esperar. Si bé ara com ara la regidora del Districte, Carmen Andrés, només té previst enviar una carta al Consorci de la Zona Franca (CZF) com a senyal de rebuig, la base popular de Sant Andreu ha decidit contraprogramar l’esdeveniment militar amb un acte per la pau.

 

L’activitat anirà a càrrec de la Federació d’Entitats Socioculturals i de Lleure de Sant Andreu de Palomar, la qual gestiona l’Ateneu l’Harmonia. Tal com han manifestat en un comunicat les entitats agrupades a l’Harmonia, aquestes rebutgen “enèrgicament” tant la passejada de vehicles militars pels carrers de Sant Andreu, com la Fira Militar organitzada pels legionarios.

“Creiem fermament que la cultura de la pau, el diàleg i el consens ha de primar per sobre de la cultura de les armes i de la guerra“, asseguren. De fet, consideren que la cultura militar que s’exhibirà els propers 4 de juny i 1 de juliol a Sant Andreu ha d’estar “condemnada a desaparèixer”.

Davant d’aquesta circumstància, l’Harmonia convida a “tota la societat civil andreuenca” a que participi en el seu acte del proper divendres 30 de juny a la plaça del Comerç. La filosofia de la concentració? “Defensar el valor universal de la pau”.

Fotografia | La Fille à la fleur, fotografia de Marc Riboud realitzada a Washington durant una manifestació contra la guerra del Vietnam

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt