El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El president i el vicepresident de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona posen amb la bandera d'Espanya DGM

La regidora només enviarà una carta contra la Fira Militar

Política

Davant la Fira Militar que organitzarà la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona a Sant Andreu, la regidora del Districte, Carmen Andrés, només enviarà una carta al Consorci de la Zona Franca (CZF) com a senyal de rebuig, ja que és aquest ens el propietari del solar on es durà a terme l’exposició paramilitar. Tal com ha avançat la regidora a aquest mitjà de comunicació, el Govern del Districte enviarà la missiva a l’ens publico-privat presidit per l’alcaldessa Ada Colau, però gestionat pel delegat executiu del PP, Jordi Cornet. Ara com ara, el contingut del text encara no és públic.

 

Andrés assegura haver vist només la “propaganda” de la Fira Militar. “No ens han comunicat absolutament res”, afegeix. Per aquest motiu, els serveis tècnics de l’Ajuntament ja han començat a treballar per esbrinar si aquesta activitat requereix de cap tipus de llicència i si ha de ser el consistori qui l’ha d’autoritzar o no.

“Està expressat políticament i socialment que l’activitat que es practica no es considera adequada i, només pel fet de ser una extensió d’aquesta activitat, tampoc la considerem adequada”, subratlla. La regidora considera que no cal anar més enllà, ja que l’opinió dels partits polítics del consistori ha sigut expressada reiterades vegades en comissions de presidència, audiències públiques o plenaris.

De fet, aquesta no és la primera carta que el Govern de la ciutat envia a l’organisme. El passat 29 de febrer de 2016, l’exregidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ja va enviar una missiva a l’organisme on li demanava revocar la cessió gratuïta i a precari dels 5.000 metres quadrats on es duen a terme les activitats paramilitars. L’èxit de la carta va ser nul. El Consorci només va fer que reafirmar-se en la seva decisió i els legionaris continuen desfilant cada diumenge al toc de corneta.

Tal com critica la vocal de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Montse Tarré, “és trist que l’única capacitat que tingui un Ajuntament és escriure una carta, la qual pot redactar qualsevol veí o entitat”. Segons Tarré, “això té una solució i és la que nosaltres vam proposar: que l’Ajuntament compri el solar i traslladi aquí la seu d’Urbanisme; o bé, demani a Barcelona-Sagrera Alta Velocitat (BSAV), propietari del terreny de l’edifici dels legionarios, que desenvolupi el projecte pertinent“. Precisament avui se celebra l’11è aniversari de retards en els equipaments de Casernes.

En la línia de l’adquisició, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona ja van instar al Govern municipal a comprar els solars en el passat plenari del mes de febrer, però l’executiu liderat per Carmen Andrés va rebutjar la idea. De fet, es tractava d’una de les úniques vies plausibles per fer fora el legionarios.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt