El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El conseller de la CUP a Sant Andreu, Ivan Altimira / DGM

L’Audiència Nacional deixa en llibertat amb càrrecs a Altimira

Política

Cap a les 15 hores l’Audiència Nacional ha deixat en llibertat amb càrrecs al conseller de la CUP – Capgirem Barcelona, Ivan Altimira, juntament amb les altres quatre persones detingudes ahir pels Mossos d’Esquadra, després de no presentar-se a declarar en primera instància. El jutge no ha estimat que s’haguessin de quedar en presó preventiva, però continuarà estudiant si es va cometre delicte d’Injúries a la Corona durant la crema de fotografies del rei Felip VI. Per la seva banda, els cinc detinguts s’han negat a declarar davant del jutge, perquè “no reconeixien la legitimitat del tribunal per jutjar la voluntat del poble català”.

 

Ara els acusats restaran a l’espera del que dictamini el jutge, ja que els pot tornar a citar per declar de cara a un hipotètic judici, o bé els pot deixar finalment en llibertat si estima que no s’ha comès cap delicte.

Com a mostra de suport als detinguts, ahir a la nit unes 30 persones es van desplaçar en bus des de Barcelona fins a Madrid. Un autocar que va ser aturat a les portes de la capital espanyola per arrestar a dos dels seus ocupants: la Nora i el Roger, als quals també buscava la policia. Ambdós també han quedat en llibertat amb càrrecs.

Els alliberats han sigut rebuts a la sortida del tribunal per una cinquantena de desplaçats. La majoria en el bus, però alguns altres havien anat fins Madrid pel seu propi compte. Una comitiva que ha comptat amb la presència dels regidors de l’Ajuntament de Barcelona Maria José Lecha i Josep Garganté, així com la parlamentària de la CUP, Anna Gabriel Sabaté. A més, per la zona del carrer Gènova també s’han apropat a saludar diputats del Congrés com Xavier Domènech o Diego Cañamero. Està previst que aquesta nit els cinc expresos puguin descansar a les seves cases.

D’altra banda, el Consell Plenari del Districte de Sant Andreu de dimecres se celebrarà amb normalitat. La premissa que havien posat Esquerra Republicana de Catalunya i Sant Andreu en Comú era de marxar de les seves cadires si en el moment de començar no hi era el conseller de la CUP – Capgirem Barcelona, ara ja alliberat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt