ajuntament de sant andreu vist des del campanar

ERC i BeC no participaran en el proper plenari si no torna Altimira

Política

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Barcelona en Comú (BeC), han anunciat aquesta tarda que no participaran en el proper consell plenari del Districte de Sant Andreu si el conseller de la CUP – Capgirem Barcelona, Ivan Altimira, no torna dimecres després de ser detingut dilluns al migdia. “Si en començar el plenari l’Ivan Altimira encara està arrestat, nosaltres ens aixecarem de les nostres cadires i marxarem“, anuncia el conseller d’ERC, Carlos Rodríguez Escuredo.

Banner Ajuntament 300x250
 

“No realitzaríem el plenari perquè consideraríem que és perpetuar la bola de la manca de llibertat d’expressió“, assenyala Escuredo. “Sense la CUP no farem el plenari”. Ara bé, per anul·lar la celebració de l’òrgan polític no seria suficient que només els dos consellers d’ERC marxessin. Per aquest motiu, des del grup municipal han convidat a la resta de formacions polítiques a sumar-se a la idea i abstenir-se en el plenari. Si 10 consellers segueixen la proposta, el consell quedarà automàticament suspès i s’hauria de buscar una nova data.

Ara com ara, només Convergència i Unió estan estudiant la proposta. Si el partit se suma, la suspensió del plenari estaria assegurada, ja que més del 50% de la cambra no estaria present (sempre en el supòsit que el conseller de la CUP – Capgirem Barcelona continués detingut).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*