El diari independent de Sant Andreu de Palomar

ivan altimira detingut mossos d'esquadra

Ivan Altimira, detingut a les portes de l’Ajuntament pels Mossos

Política

A les 14:15 hores el conseller de la CUP – Capgirem Barcelona, Ivan Altimira, finalment ha sigut detingut pels Mossos d’Esquadra. Des de primera hora del matí el cos policial ha començat a detenir als investigats per l’Audiència Nacional que no es van presentar a declarar, després de ser encausats per cremar fotografies del rei Felip VI. En el cas d’Altimira, aquest ha sigut detingut quan tornava al despatx de l’Ajuntament per treballar.

 

Altimira ja havia anunciat via Twitter que aquest migdia tornaria a treballar  a l’Ajuntament de Sant Andreu, ja que des de primera hora es trobava fora de Barcelona “per motius personals”. Per la seva banda, l’esquerra independentista ha convocat una concentració de suport al conseller i a la resta de detingudes aquest vespre a les 20 hores a la plaça d’Orfila

El conseller ja va anunciar que no “s’amagaria” dels Mossos d’Esquadra i l’única mesura preventiva que havia pres era participar en el col·lectiu Alerta Solidària. Un grup de suport que coordina amics i familiars perquè acompanyin als encausats al llarg del dia per si són arrestats per sorpresa.

Ivan Altimira està investigat per l’Audiència Nacional a petició de la Fiscalia per un suposat delicte d’Injúries contra la Corona. La causa es remunta als fets succeïts durant la Diada de l’11 de setembre d’enguany, quan en la manifestació de l’esquerra independentista es van cremar fotografies del rei Felip VI. De tots els manifestants, els Mossos d’Esquadra van identificar a cinc persones. Entre els quals al conseller, un altre veí de Sant Andreu i al regidor de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, Aitor Blanc, qui ja sí que ha sigut detingut a les 9 del matí.

Altres representants polítics de l’Ajuntament de Sant Andreu, com els d’Esquerra Republicana de Catalunya, Carlos Rodríguez Escuredo i Quim Pañart, ja els han donat el seu suport per les xarxes socials, així com el mateix Ateneu Harmonia. Des de les 13:30 hores alguns dels seus integrants ja estan a la plaça d’Orfila donant suport a veí andreuenc i a la resta d’encausades:

Continuarem ampliant la informació.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt