El diari independent de Sant Andreu de Palomar

ivan-altimira-conseller-cup-a-lajuntament-editada-david-garcia-mateujpg

Ivan Altimira: “Cremar fotocòpies del Rei és llibertat d’expressió”

Política

El conseller de la CUP – Capgirem Barcelona, Ivan Altimira és una de les cinc persones que ha demanat la Fiscalia a l’Audiència Nacional que investigui per, presumptament, cremar fotografies del Rei durant la manifestació de l’esquerra independentista el dia de la Diada de Catalunya. Tant a ell, com a les quatre persones més, entre les quals es troba un altre veí de Sant Andreu i el càrrec electe de Santa Coloma de Gramanet, Aitor Blanc, se’ls podria acusar per un delicte d’injúries a la Corona.

 

A tu encara ningú t’ha enviat cap notificació judicial…
La sorpresa va ser màxima quan em van trucar els serveis jurídics de la CUP per dir-me que hi havia hagut una filtració a la premsa i que el meu nom sortia entre els que la Fiscalia havia demanat a l’Audiència Nacional que investigués.

Per què creieu que només us citen a cinc persones de totes les que hi estàveu?
No ho sabem; com encara no som part jurídica, no tenim accés a aquestes proves. L’únic que sabem és que van ser fotografies fetes pels Mossos d’Esquadra de paisà dins d’un acte simbòlic de la llibertat d’expressió, on centenars o milers de persones rebutjaven a cara descoberta la Corona espanyola i tot l’anacronisme que representa.

rei-felip-vi-editada
Amb fotocòpies del Rei del revés.
Va ser mitjançant un informe del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que l’Estat va actuar reprimint-nos. Creiem que el Departament d’Interior s’ha de replantejar les coses. La mateixa Generalitat de Catalunya li està fent part de feina a l’Estat en la repressió contra el moviment independentista i de desobediència cap a l’Estat espanyol. Són els Mossos els que han acabat informant la Fiscalia.

Quins motius pot tenir el Departament d’Interior per oferir aquesta informació?
Els motius no els podem saber, però sí que sabem els fets que estan passant. Precisament estem en un moment de ruptura. Sabem que cada vegada anirà pujant més la repressió de l’Estat cap als diferents càrrecs electes dels partits independentistes. Ja som més de 400 encausats a tota Catalunya.

De què se’ls acusa?
Hi ha de tot tipus: des de secessió fins a injúries a la Corona, passant per desobediència o per penjar una estelada i negar-se a treure-la. És una ramificació clara de la repressió cap a la decisió ferma de tirar endavant fins al referèndum, el procés constituent i la independència; primer de Catalunya i després la dels Països Catalans.

Suggereixes que els Mossos d’Esquadra, com a policia autonòmica, desobeeixin les ordres judicials de l’Estat?
Nosaltres no plantegem això. El Joan Coma Roura ja ho va dir l’altre dia a Vic arran de la seva possible detenció per secessió: demanem que se’ns respectin els drets de desobediència que tenim com a càrrecs públics. Nosaltres obeïm el mandat del 27-S i la declaració del 9-N; pel que nosaltres ens devem al nostre poble. Després, que cadascú se situï al lloc que creu corresponent.

Ara, què esperes?
El millor que podria fer l’Audiència Nacional seria desestimar l’acusació de la Fiscalia i l’informe dels Mossos d’Esquadra. Cremar fotocòpies del Rei és llibertat d’expressió. Si tu cremes la meva fotografia, no serà cap delicte.

Però ara, ben al contrari, només fas que rebre mostres de recolzament.
Estic rebent moltíssim suport veïnal i l’altre dia van pujar al despatx de l’Ajuntament tres persones que no coneixia de res per donar-me el seu suport. Pels carrers m’aturen tota l’estona, a les xarxes socials rebo moltíssims missatges des d’arreu de Catalunya… I s’agraeix, perquè hem pres la humil decisió de no retrocedir i no retrocedirem.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt