El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Segona demanda per expulsar als veïns de Pons i Gallarza

Societat

Els jutjats com a camp de batalla. Els especuladors que a finals del 2017 van comprar el conjunt de cases del carrer Pons i Gallarza (entre Renart i Riera de Sant Andreu), han forçat una segona demanda contra els inquilins. Si bé el primer a rebre va ser la família de David J., a qui no li van voler renovar el contracte el novembre passat, ara els nous propietaris l’han pres amb la família de Roger Ramírez per, presumptament, incomplir una clàusula del contracte.

 

Tal com ha explicat Ramírez a L’Exprés de Sant Andreu, fa uns dies li va arribar una demanda on li anunciaven la rescissió del contracte de lloguer i la petició de desnonament. El motiu el situa en una clàusula del contracte, la qual especifica que l’espai està llogat com a “estudi d’ús diferent d’habitatge”. Tot plegat, perquè en aquell moment les condicions de la casa no permetien que se li atorgués la cèdula d’habitabilitat.

De fet, les condicions de la llar van ser claus a l’hora de suignar l’acord entre l’anterior propietària i el nou arrendatari. Aquest reformaria l’habitatge a canvi de fer-ne ús de l’espai durant 10 anys per un preu adient respecte al cost de l’obra. Si bé a dia d’avui a Ramírez encara li queden sis anys per gaudir del seu lloguer, la nova propietat vol fer-lo fora a ell i a la seva família amb dos menors per haver incomplert el contracte, tot i estar al dia de pagament.

Cases Pons i Gallarza / DGM
Les cases de Pons i Gallarza / DGM

Quina prova aporten els denunciants? El fet que Ramírez sortís a un reportatge de TVE exposant que “aquesta és la meva casa i visc aquí”. “Si bé sabíem que a l’exhaurir el contracte ja no ens volien renovar més, el que han fet amb aquesta demanda és declarar-nos la guerra“, denuncia. Al seu parer, “sembla que els propietaris podien esperar al fet que s’acabessin els contractes de la resta de veïns perquè només els hi queda un any per vèncer; però com en el meu cas em queden sis, no han volgut esperar”, sentència.

Fotografia | Roger Ramírez explica el seu cas durant l’ocupació de l’Ajuntament de Sant Andreu / ARXIU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt