El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El veïnat planta cara a Reale Seguros i Desokupa

Societat

Segon capítol de la batalla contra Desokupa i Reale Seguros. Convocats pel Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, aquest dimarts a primera hora una desena de veïns de Sant Andreu i barris del voltant han dut a terme una acció sorpresa a la seu de Reale Seguros. Si bé la intenció de l’acció era denunciar l’actitud de l’asseguradora amb els veïns de Llenguadoc 74-76, al final han hagut de canviar el guió planificat. El motiu: l’entrada de l’edifici estava custodiada per quatre membres de Desokupa, entre els quals hi havia el seu líder, Daniel Esteve.

 

Tal com han explicat fonts del cas a L’Exprés de Sant Andreu, l’acció volia tenir en tot moment una connotació pacífica. Dues persones entrarien a parlar amb la gerència de l’asseguradora per “fer-los conscients que han contractat un servei de feixistes i mafiosos que fan pràctiques il·legals, com ara control d’accessos o proferir amenaces”, i en paral·lel, els altres veïns desplaçats es quedarien a l’exterior repartint el manifest entre la gent que passejava pel carrer.

La idea, però, no ha trigat gaire a esfumar-se. Tal com s’han apropat a l’edifici de l’empresa, “els quatre desokupes s’han quadrat i s’han posat en una actitud absolutament amenaçadora amb nosaltres”. Si bé el grup de suport als veïns de Llenguadoc els han fet saber que allà on estaven “es tractava d’un espai públic i que no tenien cap dret a barrar el pas”, els membres de la polèmica empresa de desnonaments exprés han deixat la cordialitat per un altre dia.

“De tots ells Daniel Esteve ha sigut el que s’ha posat més agressiu i ens ha començat a insultar, a dir-nos que érem pallassos, que fèiem pudor i que no ens pensava pegar perquè els fèiem fàstic i que potser els contagiaríem alguna cosa», han declarat les mateixes fonts a aquest mitjà de comunicació. Tot i que els interpel·lats ho han fet saber a la patrulla dels Mossos d’Esquadra que ha aparegut a l’estona de produir-se el cara a cara, els agents tampoc han amonestat al comando d’Esteve: “Només s’han encongit d’esquenes mentre dos membres de Desokupa ens gravava amb els mòbils”, asseguren.

Al final, el grup desplaçat ni ha pogut demanar als responsables de Reale Seguros que prescindissin dels serveis de Desokupa, ni han pogut informar els veïns de la zona de les pràctiques de l’asseguradora amb els afectats de la seva finca a Sant Andreu. «Potser al final no haurem pogut fer l’acció com volíem, però no hem entrat al joc dels desokupes i els hem fet saber que no permetrem les seves pràctiques i les denunciarem tantes vegades com facin falta», sentencien les fonts.

Fotografia | Els quatre membres de Desokupa, amb Daniel Esteve a la dreta / CSO Mayday

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt