El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El futur del Mercat de Sant Andreu continua en stand-by

Economia

Compte enrere i sense moviments a la vista. Després que l’Ajuntament de Barcelona fes públic que les obres del nou Mercat de Sant Andreu no començaran fins al proper juliol, l’Institut de Mercats de Barcelona sembla que tampoc ha fet cap moviment al respecte. Tal com consta al portal de Contractació Pública de la Generalitat, l’empresa municipal encara no ha tret a licitació l’obra, fet que podria retardar encara més el seu inici.

 

Si bé les tasques d’enderrocament de l’antic edifici ja es van allargar tot un any, actualment la plaça del Mercadal resta arranjada, però sense accés a la seva zona central per culpa de les tanques que l’envolten. De fet, la panoràmica que ofereix actualment la plaça ja ha fet canviar a molts veïns el seu punt de vista: de voler un equipament gastronòmic més modern a voler donar un nou ús a la plaça porticada.

Tot i el debat veïnal que s’ha engegat en les darreres setmanes, des de l’administració local ja s’ha recordat que el futur del Mercat de Sant Andreu estarà vinculat a la plaça del Mercadal. Fer marxa enrere suposaria llençar a les escombraries l’actual projecte i buscar un nou emplaçament a l’edifici. En aquest sentit, només cal recordar les dificultats que ja van sorgir per trobar un emplaçament per l’actual carpa provisional pels botiguers, instal·lada al mig del carrer de Sant Adrià. Amb l’actual calendari sobre la taula, els botiguers s’hi estaran allà fins al 2020 com a mínim.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Tags:

3 Comentaris

  1. Jo faria un edifici de mercat modern tipo laminat amb vidres que reflecteixin el entorn de les porxades i arcades que l’embolten i de aquesta forma combinaria la modernitat amb la tradicio, barcelona sap molt de fer aixo (mercat de St caterina) precios!!

  2. Podria ser la seu del nou Food Coop, un supermercat cooperatiu, hi ha un vídeo q reprodueix l, experiència a Brookling i un grup motor que busca ubicació pel projecte

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt