El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les obres del Mercat de Sant Andreu s’encallen sis mesos més

Societat

Després de trigar un any a enderrocar l’antic edifici del Mercat de Sant Andreu, l’Ajuntament de Barcelona ha assegurat aquest dijous que les obres del nou equipament hauran d’esperar a l’estiu. Per tant, sis mesos més que s’hauran de sumar al calendari de retards. O dit d’una altra manera, els paradistes que actualment ocupen la carpa provisional no podran tornar a la plaça del Mercadal fins a finals del 2020 (en el millor dels casos).

 

Segons consta al Portal de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, ni l’Ajuntament de Barcelona ni cap empresa municipal (com ara l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona) han tret a licitació l’adjudicació de l’obra. Per tant, a dia d’avui encara no s’ha designat l’empresa que s’encarregarà de l’obra, ni se l’ha començat a buscar. Val a dir que la construcció del nou edifici s’allargarà durant un any i mig.

Segons el consistori, “el futur edifici millorarà notablement la integració amb l’entorn gràcies a una estructura transparent de vidre”. El que no aclareix el comunicat, però, és si la planta que ocupava l’antic edifici mantindrà les actuals tanques perimetrals, o bé es permetrà el pas temporal per poder creuar la plaça de punt a punta. Actualment els veïns i veïnes encara han de fer tota la volta. 

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Tags:

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt