El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El carrer Gran de Sant Andreu es blinda a la gentrificació

Economia

No convertir-se en la nova Gràcia. Amb aquesta consigna el ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el pla d’usos del carrer Gran de Sant Andreu que pretén regular el tipus d’establiment que podrà obrir a la cèntrica via. D’aquesta manera, el consistori s’assegura aturar els peus a tots aquells empresaris que vulguin explotar econòmicament la pacificació del carrer Gran de manera descontrolada.

 

La mesura de Govern ha tirat endavant després de rebre la confiança de tots els partits polítics de la plaça de Sant Jaume, menys del PP, que ha optat per abstenir-se. En aquest sentit, cal posar de relleu que la nova normativa ha estat consensuada i participada per les entitats de botiguers de Sant Andreu, les quals han apostat per dissenyar un pla especial que se centri a preservar l’actual comerç de proximitat.

L’objectiu del pla de protecció és evitar la gentrificació de la columna vertebral de Sant Andreu. De fet, l’equip de la regidora Laia Ortiz s’ha avançat a la segona fase de la pacificació del carrer Gran, ja que el pla d’usos afecta la via en tota la seva longitud. Tot i que el tram que va de Joan Torras a la plaça de Mossèn Clapés no està previst que es dugui a terme fins al proper mandat, la nova norma servirà per evitar que els actuals locals comercials no siguin objecte de l’especulació.

Amb la nova norma ara ja queda aixecada la suspensió de llicències que va decretar el govern d’Ortiz el passat desembre del 2017. Va ser aleshores quan es van començar a traçar les línies mestres del pla d’usos, el qual ha passat a determinar aspectes com la proximitat entre bars musicals. En aquest cas, s’han establert superfícies màximes de 350 metres quadrats en un radi de 50 metres quadrats, tenint en compte que altres espais com la plaça del Mercadal també quedaran afectats per la norma.

D’altra banda, també s’ha de tenir en compte que s’ha definit una superfície límit d’entre 600 i 500 metres quadrats per cada radi de 50 metres pels supermercats i botigues d’alimentació especialitzades, amb l’objectiu que aquestes no acaparin determinats trams del carrer Gran. Per últim, destacar que l’Ajuntament ja ha tingut en compte que l’àrea que ha passat a estar afectada pel Pla d’Usos compta amb un espai esportiu, 31 de restauració i fins a 65 de venda d’alimentació.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt