El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cristina Galan, presidenta de l'AV de Sant Andreu Sud / DGM

Sant Andreu Sud, contra el pàrquing sota Can Portabella

Societat

L’associació de veïns de Sant Andreu Sud ha emès un comunicat en el qual denuncia la “imposició despòtica” del govern de la regidora Laia Ortiz a l’hora de planificar la construcció d’un pàrquing soterrat a Can Portabella. Segons critica l’entitat veïnal, l’aparcament que gestionarà l’empresa municipal B:SM suposarà “un risc” pels edificis dels voltants, la “congestió” del trànsit durant les obres i la posada en perill de la xemeneia industrial que presideix la plaça.

 

“Des del primer minut vam rebutjar aquesta ubicació, essent constructius i proposant-ne una ubicació alternativa”, assegura l’associació en la carta. Sota el seu criteri, l’espai ideal hauria d’haver sigut la zona del carrer de Pare Manyanet, a tocar d’on s’està construint el poliesportiu Camp del Ferro. Una idea, però, rebutjada per l’executiu local. Si bé l’entitat considera que la seva proposta no ha sigut “ni considerada”, fonts municipals han assegurat a L’Exprés de Sant Andreu que la ubicació escollida respon a “criteris tècnics” i de “celeritat”.

Tot apunta al fet que pels despatxos ja rondava una espècie d’avantprojecte per fer l’aparcament sota la plaça de Can Portabella, però que mai es va desenvolupar. Ara, però, davant la previsió de forta demanda d’aparcament a la zona pels nous equipaments esportius que s’estan construïnt, el consistori ha decidit posar en marxa la proposta. Un plantejament, però, que des de Sant Andreu Sud consideren “un risc” per les seves llars i la seva qualitat de vida.

Plaça de Can Portabella / DGM
Plaça de Can Portabella / DGM

Al seu parer, les obres provocaran “noves vibracions” a uns habitatges que ja s’haurien “assentat, recolzant-se els uns amb els altres”. De fet, es mostren convençuts que l’obra els generarà noves esquerdes. D’altra banda també denuncien el volum de camions que circularan pel carrer de Josep Soldevila; vial que ja consideren “saturat de trànsit”. Per últim, adverteixen de l’estrès que pot viure l’estructura de la xemeneia industrial: “Sobreviurà a l’agressió que li significaran les vibracions de l’obra?”, es pregunten.

Al comunicat l’entitat renega de l’estat en què es troba la plaça, “arrecerada de mirades indiscretes, mal il·luminada i deliberadament abandonada per l’administració del Districte; sense neteja, cap mena de manteniment i inexistent per [l’empresa] Parcs i Jardins”. Tal com recorden, porten “molt de temps reivindicant la dignificació de la plaça”, però se senten “ignorats pel Districte”.

Fotografia | Cristina Galan és presidenta de l’AV de Sant Andreu Sud

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt