El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu blinda les botigues del carrer Gran

Economia

Davant la possibilitat que la reforma del carrer Gran de Sant Andreu provoqui que les botigues de proximitat passin a ser locals de restauració o altres tipus de negoci de l’estil, l’Ajuntament ha decidit avançar-se a una hipotètica gentrificació. Com? Mitjançant un pla d’usos que determinarà quins tipus de negocis es poden establir al carrer. És a dir, es blindaran les actuals botigues de proximitat perquè no siguin substituïdes per altres negocis.

 

De fet, mentre l’equip de tècnics redacta amb els actors implicats el nou pla d’usos, l’Ajuntament tampoc permetrà la concessió de noves llicències entre la Rambla de Fabra i Puig i Joan Torras, per tal que cap inversor s’avanci a la futura norma. Tal com expliquen des del consistori, “la suspensió vol evitar que durant les obres es generi una petició de llicències i d’autoritzacions que invalidi els objectius que persegueix la remodelació”.

Per tant, a partir de ja i fins d’aquí a un any, l’Ajuntament no permetrà que s’aixequi la persiana de nous locals relacionats amb els espectacles, el món musical, la restauració, els jocs i tot allò relacionat amb el pa com ara noves cafeteries, gelateries o supermercats de més de 400 m2, entre d’altres. Si algun inversor està interessat en un d’aquests tipus de negoci, s’haurà d’esperar a si el futur pla d’usos li permet la seva instal·lació. L’objectiu, al cap i a la fi, és evitar que el carrer Gran esdevingui un carrer Blai o similar.

En aquest sentit cal recordar que la reforma del carrer Gran de Sant Andreu començarà el proper més de març. Una obra que comportarà la conversió de la columna vertebral del Casc Antic en un vial on els veïns i les veïnes tindran preferència per sobre dels cotxes. De fet, els plans que l’Ajuntament ha comunicat aquest dissabte van en la línia de les recomanacions dels experts, els quals són partidaris d’aplicar restriccions a determinats models de negoci que poden generar una expulsió del veïnat més vulnerable i amb menys recursos.

FOTOGRAFIA | Imatges cedides per Bimsa

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt