El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Ja hi ha data per la reforma del carrer Gran de Sant Andreu

Política

La pacificació del carrer Gran de Sant Andreu entre la Rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras ja té data. O almenys, calendari per l’inici de les obres. Tal com ha explicat la portaveu del Govern del Districte de Sant Andreu, Blanca Port, està previst que les màquines comencin a reformar l’eix vertebral nucli urbà el primer trimestre del 2018.

 

Els serrells del projecte encara s’estan tancant, però tot apunta que la pacificació de la via no té marxa enrere. Tal com ha explicat Port, “actualment s’està treballant amb [el departament de] Mobilitat les diverses alternatives de regulació del trànsit”. De fet, està previst que en el darrer trimestre d’enguany l’equip de Govern presenti com quedarà el mapa de carreteres i sentit viaris de Sant Andreu des de Fabra i Puig fins a Mossèn Clapés.

La pacificació del carrer Gran és un dels cavalls de batalla de l’AVV de Sant Andreu de Palomar. Tal com assenyalava l’entitat veïnal en un darrer comunicat, “actualment la situació de les voreres en aquest carrer és insostenible i creiem que cal un carrer Gran que no reservi un espai preferent i reservat pel vehicle motoritzat“. Segons preveu el Govern del Districte, només podran circular per la via pacificada aquells cotxes que siguin veïns de Sant Andreu, els vehicles de serveis públics (ambulàncies, taxis…) i els proveïdors dels establiments comercials (tal com succeeix al Portal de l’Àngel).

Si bé l’Associació Sant Andreu Nord Comerç és favorable a la pacificació del carrer Gran, des de l’Eix Comercial es mostren favorables a “fer un carrer més amable pel passeig dels veïns”, però no estan d’acord en fer “un carrer tancat al trànsit totes les hores i tots els dies”. Segons argumenten, “el pas de cotxes dona seguretat als comerços i als veïns, sobretot de nit, i els dies d’hivern que es fa fosc molt aviat”.

Cal destacar que el programa electoral de Barcelona en Comú ja prometia “pacificar i connectar el carrer gran de Sant Andreu i el carrer gran de la Sagrera fins al carrer de Garcilaso per promoure els eixos de vianants i el comerç de proximitat”. Si més no, ara com ara la pacificació es centrarà entre Joan Torras i la Rambla, amb la possibilitat d’actuar més endavant en la fase que va de Joan Torras fins a la plaça de Mossèn Clapés.

Fotografia | Recreacions cedides per l’Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt