El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cavalcada ‘low cost’

Economia

Ni la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, ni Puça Espectacles (companyia dinamitzadora de la darrera cavalcada i establerta a Navas). Enguany el seguici dels Reis d’Orient per Sant Andreu de Palomar i La Sagrera estarà organitzat per una empresa de Rubí: L’Espectacleria. El motiu? Ha sigut la societat que ha presentat l’oferta més baixa per emportar-se el concurs públic: 13.500 euros (sense IVA).

 

Tal com va avançar L’Exprés de Sant Andreu, per aquesta edició l’Ajuntament de Barcelona va decidir adjudicar la cavalcada a l’empresa que li organitzés tot el ‘show’ més barat. Sense tenir en compte els criteris artístics ni l’experiència de la companyia en grans espectacles. L’estalvi econòmic primava; la cavalcada seria ‘low cost’. I tot i la baixa partida pressupostària per la cavalcada prevista (14.462,50 euros sense IVA), l’empresa que s’ha emportat el concurs fins i tot ha aconseguit retallar casi un miler d’euros del pressupost. Una reducció sobre la licitació inicial que els serveis tècnics de la plaça d’Orfila no han considerat “desproporcionada”.

Sí, lluny queda la partida de 650.000 euros que l’Ajuntament va invertir en la cavalcada del centre de Barcelona. Tot i això, poc després de publicar aquest mitjà de comunicació que l’administració local contractaria l’empresa més assequible, el consistori va emetre un comunicat justificant la decisió (legal) de contractar l’oferta més baixa, ja que el mateix contracte “descriu amb tant detall les prestacions a realitzar, que els criteris artístics queden completament salvaguardats, i per tant l’únic criteri d’adjudicació ha de ser el preu”, assenyalaven.

Ara, amb 13.500 euros, l’empresa de Rubí haurà de dinamitzar artísticament la plaça de l’Estació amb una actuació dirigida a l’aparició dels reis i dels seus respectius seguicis; la plaça d’Orfila amb la figura del Patge Anunciador que animarà al públic fins que arribin els reis; i la plaça Masadas, on dos actors s’hauran d’encarregar de distreure a les famílies fins que sigui l’hora de rebre a Ses Majestats i desaparèixer posteriorment amb ells.

Com l’any passat, la cavalcada comptarà amb tres seguicis dinamitzats per escoles de dansa, centres cívics i voluntaris, els quals se situaran a la part posterior del seu respectiu Rei. A més, davant de cadascuna de Ses Majestats, un speaker animarà al públic congregat al carrer. Si bé el vestuari anirà a càrrec del Districte, l’empresa adjudicatària haurà de proporcionar 5 generadors de benzina, s’haurà d’encarregar del maquillatge dels Reis, la vestimenta dels patges i anunciadors i proporcionar i muntar els altaveus per sonoritzar les places i carrosses.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt